WordPress Templates

Rulada de bezea cu capsuni

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru ca astazi a fost ziua sotului meu, m-am gandit sa-i fac o surpriza dulce. Asa ca la intoarcerea acasa l-a asteptat o minunata rulada de bezea cu capsuni.

Rulada de bezea cu capsuni

La multi ani Remi!

Ingrediente pentru Rulada de bezea cu capsuni

  • 4 albusuri
  • 225 gr zahar tos
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • capsuni
  • 80 gr ciocolata alba

Mod de preparare pentru Rulada de bezea cu capsuni

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Apoi se incorporeaza zaharul, cate o lingura pe rand, si se mixeaza continuu pana ce spuma devine bezea capatand o consistenta vascoasa si lucioasa. Se incalzeste cuptorul la 220 grade sau treapta 7.

Intr-o tava de 24/35 cm tapetata cu hartie de copt se pune bezeaua si se niveleaza cu o spatula, intinzand un strat uniform. Se lasa la copt 10 minute la 7/220 grade si apoi se mai coace inca 10 minunte la treapta 3/170 grade.

Cand s-a intarit frumos, fara a se arde, se rastoarna din tava pe o alta bucata de hartie de copt. Se dezlipeste cu grija hartia cu care a fost la copt.

Frisca lichida se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Cand bezeaua s-a racit se pune frisca in strat uniform. Se aseaza capsunile taiate bucati. Se ruleaza apoi cu grija, presand usor. Bezeaua se va sfarama in timp ce veti rula.

Separat se topeste ciocolata alba si se orneaza rulada in linii fine sau dupa cum aveti pricepere, indemanare sau imaginatie.

Cam asta e… sper sa va placa si voua. E de musai sa incercati acesta reteta de rulada de bezea cu capsuni 😉

Rulada de bezea cu capsuniRulada de bezea cu capsuni Rulada de bezea cu capsuni Rulada de bezea cu capsuni Rulada de bezea cu capsuni
La multi ani Remi !

15 Responses to Rulada de bezea cu capsuni

  1. Florina spune:

    La multi ani! Sa tot implinesti anii cu asa surprize delicioase!

  2. Adela Zilahi spune:

    La multi ani! arata tare delicioasa!

  3. Alexa spune:

    Ma gandeam eu ca ai facut ceva bun bun…. pentru sotul tau.
    interesanta reteta.. !
    Inca odata „La multi ani!” si multa sanatate.

  4. nicoleta spune:

    Arata nemaipomenit! Prima oara aud de rulada de bezea. Fur imediat si eu reteta , nu se poate atfel..mersi !
    La multi ani sotului!

  5. Alice spune:

    Florina, multumim frumos

  6. Alice spune:

    Adela, e foarte delicioasa…multumim de urari

  7. Alice spune:

    Alexa..pai tocmai lui sa nu ii fac ?! :))

  8. Alice spune:

    Nicoleta..multumim de urari…cat despre reteta…ia si fur-o :))

  9. Nil spune:

    La multi ani! arata bestial surpriza ta:)

  10. Petronela spune:

    La multi ani sotului tau,plini de sanatate si fericire!!!
    Imi imaginez ca rulada asta(datorita combinatiei) se topeste in gura….si ca s-a topit imediat si de pe platou!!!Si cu asa surpriza cred ca „te-a cerut”din nou de nevasta!!!Am dreptate?
    Te pup si o zi buna!!!

  11. Mihaela spune:

    Un fel de Pavlova rulata… si cu ciocolata pe deasupra, yum yum! La multi ani sotului!

  12. Alice spune:

    Petro…cica n-ai dreptate..ca cica se cam ingrasa in ultimul timp..de cind cu blogul :))
    Multumim de urari…iar rulada da..se topeste :))

  13. Alice spune:

    Mihaela…da..e un fel de Pavlova rulata :))
    Reteta originala de rulada e cu biscuiti de cocos amestecati in bezea si cu fulgi de migdale intre stratul de frisca si cel de capsuni. Se poate face si cu zmeura. Eu am simplificat-o pt ca a fost ceva ce am facut la repezeala…si nu mai aveam in casa fulgi de migdale..iar biscuiti..doar simpli :))

  14. Alice spune:

    Nil, draga mea, multumesc frumos de urari.

  15. Alisa spune:

    It looks wonderful.I found you from the foodie blog roll and I’d love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this strawberry widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about recipes with strawberries,Thanks!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.