Mancare rece de iepure cu masline
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
A venit randul si acestei retete minunate de Mancare rece de iepure cu masline. Reteta am tot preparat-o cam in fiecare an. Cand primim un urecheat mai slabut sau cand se aduna prin congelator cateva bucatele de spinare de iepure hop cu el in oala si imediat facem aceasta reteta delicioasa. E uimitoare, iar consumata rece e perfecta. Te lingi pe degete, zau.
Ingrediente pentru reteta de Mancare rece de iepure cu masline
- 1 1/2 kg ceapa
- carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuras, daca se poate numi asa)
- 300 ml ulei de masline
- 300 gr masline
- 4-5 linguri sanatoase de bulion
- sare
- piper
- 1-2 foi de dafin
- cateva felii de lamaie – optional
Mod de preparare pentru reteta de Mancare rece de iepure cu masline
Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, cateva boabe de piper si se lasa la fiert pana se inmoaie putintel, cam o ora. Apoi se scoate si se prajeste putin pe ambele parti in ulei incins.
Ceapa se taie rondele, julliene se zice?…. deci se taie rondele si se pune la calit in 300 ml ulei de masline. Se tot invarte in oala, avand grija sa nu se arda ceapa, ci doar sa se inmoaie si sa capete o culoare aurie. Se lasa asa la foc mic cam 30-40 minute, dupa care se pune apa cat sa o cuprinda bine si se lasa sa fiarba la foc inabusit 2 ore.
Cand ceapa s-a transformat intr-un sos se adauga bulionul, frunzele de dafin, cateva boabe de piper si apoi se mai lasa la fiert inca vreo 10-15 minute. Dupa care se adauga carnea si maslinele si se mai lasa vreo cateva clocote. Se poate consuma si calda, dar adevarata savoare a acestei mancari este atunci cand e rece. Nu degeaba se numeste mancare rece de iepure cu masline, nu? 🙂
9 Responses to Mancare rece de iepure cu masline
-
Arata foarte bine … dar parca mi-e mila de iepuras:)
O zi buna! -
stiu gustul….delicios! mama logodnicului meu, de revelion o face mereu:) si cam toata portia imi ramane mie :))
-
Bunutz bunutz…poate te gasesc iar pe BZI :))
-
yamiiii
din pacate pe blogul meu nu ma lasa sa raspund la comentarii, ma trimite la infinit sa ma loghez…
tarta cu branza sarata si stafide e delicioasa! mama ne facea mereu pasca asa numai ca era cu aluat!
flory’s kitchen -
alice draga,bag sama ca ai o crescatorie de iepuri !sau oi fi vreo vanatoare ? o bunatate e mancarica asta.
-
un deliciu……..o sa sacrific si eu un iepure din curte sa fac….
-
pansy…n-am chiar o crescatorie..doar vreo citiva asa..pt consumul intern :))
-
Şi bunica mea făcea mîncare rece de iepure tot de Revelion, în fiecare an, doar că era iepure sălbatic, vînat de bunicu. Era interesant cînd muşcai dintr-o alice…
Lasă un răspuns
Rulada de bezea cu capsuni
[…] pentru mai pe seara la film si cum afara ningea si era frigulet si stam prin bucatarie preparand o mancare rece de iepure cu masline am incropit rapid din cateva ingrediente deliciosenia sarata descrisa mai jos. Asa ca azi va […]