WordPress Templates

Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am încercat o reţetă de papanasi din brânză de vaci, papanaşi prăjiţi. A ieşit un desert, gustare, cum credeţi de cuviinţă, foarte bun. Însă nu sunt singurii mei papanaşi, mai bine spus voi mai căuta şi alte combinaţii, alte reţete pentru a obţine acei papanaşi pe care mi-i doresc: ceva între pufos şi dulce aromat. Deci, mai exersăm. Până atunci sunt măndră de primii mei papanaşii gustoşi şi vă prezint şi mică reţetă, aşteptând eventuale sugestii, sfaturi.

* Later edit: Reteta am refacut-o curand, sub o forma mult imbunatatita, asa ca am schimbat ingredientele cat si pozele. Cartea lui Horia Varlan m-a ajutat enorm sa gasesc si sa fac cei mai buni papanasi, ever.

Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni
Ingrediente pentru Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni
  • 250 gr branza vaci
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • smantana si dulceata de care va place pentru servit.
Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni

Mod de preparare pentru Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni

Intr-un bol amestecati branza de vaci, oul, faina, praful de copt, sarea, grisul si zaharul. Formati un aluat de consistenta ferma, dar totusi moale. Intinteti cu sucitorul o foaie foarte groasa si taiati rondele cu un pahar si faceti cu degetul o gaura in mijloc. Sau modelati-le cu manuta… niste bile aplatizate.

Prajiti-i in ulei bine incins, in baie de ulei mai bine spus.

Serviti-i calzi cu smanatana si dulceata.

Pofta buna!

Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni
Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni

7 Responses to Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni

  1. Florina spune:

    Foarte buni papanasii, n-am mai facut de mult cu toate ca am amatori 😀

  2. Alexa spune:

    Foarte buni! De obicei eu ii fac cu cantităţi egale de branza si faina. Ce-i drept secretul lor e o brânză bună… bine stoarsă de zer si coaja de lamaie – portocala.

  3. Alice spune:

    Alexa, o sa tin minte. Multumesc fain

  4. Miodrag Surac spune:

    Vreau si eu…O seara placuta.

  5. Luminita spune:

    Chiar e 1000g faina? Cam cati ies din cantitatea asta? Vreau si eu sa fac, am mai facut din retetele tale si mi-a placut ce a iesit dar acum mi se pare ciudat ca trebuie 1kg de faina.
    Multumesc!

    • Alice spune:

      Abia acum am vazut mesajul dvs. Multumesc mult pt atentionare…era 100 gr faina :)) am modificat si la ingrediente.Ma bucur ca ca ati gasit retete bune pe tarabuactelor. O zi minunata si multumesc inca o data. Sper sa nu fi raspuns prea tarziu.

  6. Aurica spune:

    hhhmmm..foarte delicios, apetisant si pufos arata, asteapta sa fie gustate cu pofta mare 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.