Mere in aluat de clatite
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
M-a prins iarasi pofta de clatite si de o placinta cu mere… miamm-miamm… dar am avut parte de o asa lene ca a trebuit sa gasesc o varianta prescurtata. Adica am gasit varianta scurta, o alternativa la clatite si placinta cu mere: Mere in aluat de clatite. Stiu ca parca li se spunea intr-un fel, dar nu-mi aduc aminte si nici pe net nu am gasit (semn ca habar n-am ce anume trebuie sa caut) dar stiu sigur ca li se zice intr-un fel š Mno, aceste mere in aluat de clatite sunt tare bune. Marturisesc ca am mancat cam multe bucatele intr-o seara si nu prea mi-a fost bine apoi:) deci nu faceti ca mine. Consumati cu drag si cu moderatie.
Ingrediente pentru reteta de Mere in aluat de clatite
- 4-5 mere
- 100 gr faina
- o lingura ulei
- 150 ml lapte
- 1 ou
- esenta de vanilie
- scortisoara
- zahar pentru pudrat
Mod de preparare pentru reteta de Mere in aluat de clatite
Curata merele de coaja, scoate-le cotorul cu instrumentul special pentru scos cotorul si taie-le transversalĀ in felii subtiri, de maxim 1cm grosime. Stropeste feliile de mar cu putina zeama de lamaie.
Intr-o cratita de 1 litru amesteca o lingura de ulei, galbenusul si faina si apoi amesteca bine pana se omogenizeaza si ai grija sa nu se formeze cocoloase. Bate albusul spuma si incorporeaza-l in compozitie. Omogenizeaza.
Infierbanta o tigaie si pune putin ulei. Da prin compozitie, prin aluatul gros, cate o felie de mar. Prajeste-le in tigaie, rand pe rand, pe fiecare parte. Scoate feliile de mar in aluat copt pe o hartie absorbanta si asteapta sa se raceasca usor.
Pudreaza-le cu zahar si scortisoara inainte de momentul servirii.
Pofta buna la asa un deliciu : Mere in aluat de clatite!
LasÄ un rÄspuns
Ardei iuti in otet
5 Responses to Mere in aluat de clatite
Se mai numesc si „Mere in pijama”. Copii mei asa le cunosc, dar si nepotii mei. Am invatat-o de la bunica mea … va dati seama cat este de veche si populara !!!
Ma bucur ca este cunoscuta si de alti oameni. Eu nu am postat-o pentru ca mi s-a parut ca este mult prea simpla .. eu o pregatesc cand nu am o alta inspiratie de seara, dar mai ales iarna. Eu fac aceeasi varianta si cu pere.
Multumiri !
š
Multumesc mult! Deci in pijama :))
Ce mult imi plac!
„Mere in pijama” li se spune popular. In limba „bucatarie” li se spune mere in panada si asa se poate face cu orice fruct sau leguma. PArerea mea este ca inainte de a da merele prin panada ar trebui sa le dai prin zahar si sa le tii pana se formeaza o usoara crusta pt. a nu absorbi foarte mult ulei si pt. a fi mai dulci. Ai un blog foarte interesanti si felicitari pt. vointa de a posta zilnic. š
Multumesc pentru vizita, aprecieri si pentru ideea cu zaharul. Voi incerca cu niste pere data viitoare š