WordPress Templates

Spaghetti cu ciuperci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

In criza de idei si morti de foame ce eram noi doi, am facut la repezeala o reteta de Spaghetti cu ciuperci (cu cele cateva ciupercute care mai salasluiau la noi in frigider). Noua ne plac pastele, foarte mult, indiferent ce forma au :)) spaghetti, macaroane, fusili, tagliatelle, paste sa fie. Si ne plac mult cu carne si sos, cu ciuperci si cascaval, iar Miruna le adora in combinatia cu telemea:) Iar Pastele cu nuci si miere mi-aduc aminte de copilarie, mereu si mereu si mereu….

Spaghetti cu ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Spaghetti cu ciuperci

  • 250 gr spaghetti
  • ciupercute champignon
  • cascaval sau parmezan (la noi nu prea rezista, veti vedea de ce)
  • un strop de busuioc uscat sau cateva frunze de busuioc verde
  • un caus de unt

Spaghetti cu ciuperci

Mod de preparare pentru reteta de Spaghetti cu ciuperci

Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa in care ati adaugat in prealabil busuiocul verde sau uscat si ceva sare. Cand sunt fierte, scurgeti-le de apa.

In timp ce se fierb spaghetele, pregatim ciupercile, adica le taiem feliute. Intr-o tigaie topiti un caus de unt, dupa care adaugati feliile de ciuperci. Presarati putintica sare si amestecati usor, pana ce se va evapora apa lasata de ciuperci.

Amestecati spaghetele cu ciupercile si radeti deasupra putintel cascaval. Daca aveti parmezan, va sfatuiesc sa il folositi cu incredere in locul cascavalului, dar la noi in casa cascavalul e singurul care mai ramane, uneori nedesfacut, asa incat il gasesc mereu atunci cand e nevoie sa incropesc rapid ceva de-ale gurii. Parmezanul nu prea rezista mult timp, Miruna il rontaie crant crant si nici nu rezista mai mult de o saptamana in frigider.

Pofta buna la Spaghetti cu ciuperci!
Spaghetti cu ciuperci

2 Responses to Spaghetti cu ciuperci

  1. Monya spune:

    mmm….suna fooarte apetisant !!!!

    ai un premiu la mine pe blog !!!

  2. Miodrag Surac spune:

    Frumoase si gustoase, poti adauga si putin smantana cand calesti ciupercile si cand e gata razi cacaval, asta e numai propunere. O zi placuta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.