WordPress Templates

Tarta cu sardine si fasole rosie

Print pagePDF pageEmail page

Mi-era tare pofta de o tarta, usor sarata, dar nu prea grea, cu multe ingrediente. Mi-era pofta de o tarta pe care sa o mananc rece, si eventual sa am ce lua si la pachet. Si am tot stat si m-am invartit, m-am tot uitat prin camara, caci multe ingrediente nu prea aveam. Asa ca am improvizat o tarta cu sardine si fasole rosie, o tarta pe care o poti consuma rece, o poti lua la pachet a doua zi ( caci este chiar mai buna). Poate combinatia peste-fasole rosie-branza sarata nu va suna bine. Nici mie nu mi-ar fi sunat pana mai zilele trecute. Insa e o combinatie inedita, dar buna. Indicata acelora ce au o afinitate crescuta pentru sardine, dar nu se dau deoparte nici cand vine vorba de fasole.

Tarta cu sardine si fasole rosie este o tarta cu aluat sfaramicios, branza sarata (de la cutie) sardine in sos tomat si  boabe mari si catifelate scoase direct din conserva de la Sun Food.

Si cel mai mult va dura sa preparati aluatul si neaparat sa il lasati la frigider o ora.Tarta cu sardine si fasole rosie

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu sardine si fasole rosie

pentru aluat

  • 150 gr faina
  • 50 gr unt
  • cateva linguri de apa rece
  • un strop de sare

Pentru umplutura:

  • 75 gr branza sarata tartinabila
  • 2-3 linguri de iaurt
  • 1 conserva de sardine
  • 1/2 conserva boabe de fasole rosie
  • 50 gr cascaval
  • 50 ml suc de rosii
  • mix de seminte

Tarta cu sardine si fasole rosie

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu sardine si fasole rosie

Mai intai preparati aluatul. Amestecati faina cu sare si untul rece taiat bucatele mici. Amestecati cu degetele, faramitind. Stropiti cu apa rece si adunati aluatul pana ce forati o bila de aluat. Dati aluatul la rece.

Apoi pe masa de luncru infainata, indineti foaie de aluat in grosime de jumatate de centrimetru. Luati o tava rotunda ( sau patrata, dreptunghiulara, dupa cum aveti) si ungeti tava cu unt si presarati puntina faina. Intindeti foaia si taiati surplusul. Intepati cu furculita din loc in loc aluatul intins in tava. dati tava la cuptor, preincalzit, la 180 grade pentru 10 minute.

Umplutura:

Amestecati branza sarata cu iaurtul si frecati bine pana la omogenizare completa. Scurgeti boabele de fasole. Radeti cascavalul pe razatoarea mare.

Scoateti tava de la cuptor. Intindeti un strat de crema de branza sarata. Asezati un strat de boabe de fasole. Puneti sardinele deasupra, randuite frumusel. Presarati un strat de cascaval razuit. Inchideti tarta cu un grilaj din restul de aluat ramas de atunci cand ati intins foaia in tava.

Ungeti deasupra cu sos de rosii si presarati cateva seminte.

Dati la cuptor, la 180 grade, pentru 30-35 minute.

Pofta mare!

Ce ziceti incercati tarta cu sardine si fasole rosie? Ce fel de tarte sarate va plac?

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

 

 

One Response to Tarta cu sardine si fasole rosie

  1. […] prin casa, am incropit si eu cu ce aveam. Si zau ca nu am dat gres. Tarta sarata am vrajit-o in tarta cu sardine si fasole rosie pe blat sfaramicios si crema de branza sarata, numai buna pentru luat la job, caci rece este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.