Tarta cu ciuperci si porumb
Tarta cu ciuperci si porumb, cu aluat fraged si usor de preparat, facut in casa. E genul ala de tarta pe care o poti lua si la pachet, o poti manca rece sau calda, o poti reincalzi. E o tarta cremoasa si perfecta pentru perioada de primavara vara, cu ciuperci proaspete si boabe de porumb dulce din conserva de la Sun Food.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu ciuperci si porumb

pentru aluat:
- 200 gr faina
- 1 ou
- 50 gr unt
- cateva lunguri lapte
pentru umplutura:
- 300 gr branza de vaci
- 50 ml iaurt gras
- 3 fier de ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1/2 conserva boabe de porumb dulce
- 300 gr ciuperci
- 3 oua

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu ciuperci si porumb
Mai intai pregatim aluatul: amestecati faina cu untul rece si un strop de sare. Adaugati oul intreg si treptat cateva linguri de lapte rece. Obtineti un aluat ferm pe care il pastrati la rece pana ce preparati umplutura.
Pentru umplutura frecati (cu o fruculita) branza de vaci cu un strop de sare si iaurtul gras pana ce devine o pasta cremoasa. Taiati ceapa verde rondele, in special cozile. Tocati marunt mararul. Daca nu aveti proaspat puteti sa il inlocuiti si cu cel uscat. Amestecati pasta de branza cu marar.
Luati o tava ( de care aveti ) si ungeti-o cu unt si tapetati cu faina. Scoateti aluatul de la rece si intideti-l cu sucitorul in foaie. Puneti foaia in tava. Intepati cu furculita din loc in loc si dati la cuptor (preincalzit) pentru 7 minute.
Scoateti tava si intindeti pasta de branza si marar. Presarati rondelele de ceapa verde, feliile de ciuperci si boabele de porumb. Bateti ouale si intindeti-le deasupra peste tarta.

Dati tava la cuptor pentru 45-50 minute la 170 grade.

Portionati tarta cu ciuperci si porumb cand s-a racit putin.

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Salata de vinete cu naut si usturoi
Lasă un răspuns