WordPress Templates

Supa rece de castraveti cu naut crocant

Print pagePDF pageEmail page

Vara aceasta mi-am propus sa incerc tot felul de preparate rapide, simple, delicioase si pe cat se poate de soft. Si de ceva timp am inceput sa am o usoara obsesie pentru supele reci. Daca pana acum vreo doi ani supele crema erau favoritele mele, anul asta incep sa ma impac cu supele reci. Drept pentru care am incercat (si eu) mult iubita supa rece de castraveti cu naut crocant. Marturisesc ca tot uitandu-ma pe net, la diverse variante de supa rece de castraveti, m-am gandit si razgandit de vreo doua ori. Insa pana la urma mi-am spus ca e timpul sa o incerc, sa ii dau o sansa si sa o fac vedeta. Dar am simtit pofta de a o completa cu niste boabe de nau crocant si evident ca i-am adaugat in compozitie si boabe de naut pe langa ingredientul principal: castravetele.

Asa se face ca si de data aceasta am folosit cu succes nautul la conserva pus la dispozitie de prietenii mei de la Sun Food, naut pe care il recomanda fara sa clipesc. Si asta din mai multe motive: e perfect fiert, e catifelat cu boabe pline de savoare, castigi timp si economisesti bani. Si e ieftin si rapid de folosit. Retete cu naut am o multime pe blog, timp si spor sa aveti in cautari. Pentru a va usura munca va las AICI o intreaga colectie. Imbratisari!Supa rece de castraveti cu naut crocant

Ingrediente pentru reteta de Supa rece de castraveti cu naut crocant

Supa rece de castraveti cu naut crocant

  • 3-4 castraveti curatati de coaja
  • 1/2 conserva boabe de naut
  • 1 pahar de iaut 
  • 1/4 lingurita pasta de tahini
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 lingurite zeama de lamamie
  • busuioc verde
  • piper proaspat macinat
  • 1 ceapa
  • un strop de sare
  • apa plata

pentru naut

  • 1/2 conserva boabe de naut
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • sare

rosii uscate in ulei

marar

Supa rece de castraveti cu naut crocant

Mod de preparare pentru reteta de Supa rece de castraveti cu naut crocant

Aveti nevoie de ingrediente corect alese, un blender bun si cateva minutele.

Decojiti castravetii si taiati-i in felii groase. Scurgeti boabele de naut. Amesstecati o jumatate de conserva de naut cu ulei, boia si sare si dati boabele la cuptor, la 200 grade, pentru 7 minute.

Taiati ceapa in felii groase.

Puneti in vasul blenderului castravetii, boabele de naut, ceapa, iaurtul, frunzele de busuioc, tahini, zeama de lamaie si o ceasca de apa plata. Treceti prin blender de cateva ori. Eu am folosit minunatul meu blender G21 Perfect Smoothie Vitality care a transformat totul in pasta.Supa rece de castraveti cu naut crocant

Gustati si potriviti de sare si un strop de piper.

Daca va doriti o supa mai fluida, adaugati putina apa plata, rece, pana la consistenta dorita. De tinut minte este faptul ca toate ingredientele ar trebui sa fie bine racite inainte. Doar preparam o supa rece de castraveti cu naut crocant.

Transferati in boluri (reci) si garnisiti cu naut crocant, bucati de rosii coapte in ulei, marar si busuioc proaspat.

Pofta buna! Voi ati incercat vreodata supa rece de castraveti? Cum vi s-a parut?

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. MultumescSupa rece de castraveti cu naut crocant Supa rece de castraveti cu naut crocantSupa rece de castraveti cu naut crocant

One Response to Supa rece de castraveti cu naut crocant

  1. […] cum ati observat (poate) inca nu mi-a revenit cheful de gatit. Astfel ca o tin numai pe supe reci, supa crema si alte asemenea retete care se fac rapid si ieftin. Drept pentru care astazi am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.