Supa crema de gogosari copti cu naut
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pentru mine toamna inseamna o ploaie de frunze aramii, stropi reci de ploaie, ceai cu scortisoara si miros de ardei copti… si o strachina de ciorba fierbinte. Din cand in cand imi permit si-o aroganta, o supa crema de rosii coapte sau si mai bine o supa crema de naut. Aseara am ales sa le combin, asa ca a iesit ceea ce veti vedea in pozele de mai jos, o supa crema de gogosari copti cu naut, savurata cu branza telemea cu gust domol, un fel de branza tare si usor sarata de care sunt pur si simplu indragostita. As fi dorit sa folosesc rosii proapete, dar pentru ca le-am pus pe toata in super reteta de bulion de rosii, am apelat la ajutorul prietenilor mei de la Sun Food. Asa ca reteta de astazti #retetaSunFood este cu rosii cuburi si naut catifelat. O deliciosenie pe care nu o vei regreta. Si neaparat prajeste o felie de paie de secara, vei avea o masa pe care nu o vei uita! Desi e o supa crema ce necesita un oarece efort, sincer va spun ca merita sa pierzi un pic de timp si sa ii acorzi un strop de migala. Te va rasplati din plin!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de gogosari copti cu naut
- 5-6 gogosari
- 1morcov
- 1 ceapa
- 1 conserva de naut
- 1 conserva rosii cuburi
- cateva linguri ulei
- sare
- 1 lingurita turmeric
- branza telemea
- paine de secara prajita
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de gogosari copti si naut
Spala, strege si coace gogosarii pe o tabla de fonta sau in tava de aragaz in cuptor. Pune gogosarii copti intr-o cratita, presara-i cu putina sare si lasa-i asa cateva minute. Iti va fi mai usor sa ii cureti de pielita arsa. Curata–, scoate-le cotoarele si curata-i bine de samburi. Taie-i in suvite.
Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei de floarea sorelui. cand s-a inmuiat si adevenit aurie (ai grija sa nu o arzi!) pune morocvul taiat marunt si rosiile cuburi. Rosiile cuburi din conserva de la Sun Food sunt ideale pentru sosuri sau mancaruri, sunt de buna calitate si pline de pulpa. Toarna o cescuta de apa, da focul la moderat si lasa pe foc 8 minute. Adauga boabele de naut si suvitele de gogosari copti. Lasa 5 minute si apoi baga totul in blender. Paseaza si daca trebuie, subtiaza cu apa calduta. Adauga turmericul si potriveste de sare.
Serveste supa crema de gogosari copti cu naut cu paine de secara prajita si bucati de telemea!
Pofta buna la supa crema de gogosari copti cu naut!
Lasă un răspuns
Dulceata de gutui
2 Responses to Supa crema de gogosari copti cu naut
Minunata! O pun pe lista de probat! 😉
<3