Supa crema de ardei copti si naut
Se face ca de cand mi-am reinstalat hota (aleluia!) a dat norocul peste noi si tot gasim ardei grasi, fermi si perfecti pentru copt. Asa se face ca sambata am copt niste ardei kapia atat de buni, mari si dulci cum nu am mai gasit de multa vreme. Practic toata vara am tanjit dupa ardei copti si acum ma gandesc ca nu mai prind multa vreme sa ma bucur de ei. Si cum am copt un castron mare de ardei (cred ca mai mult de vreo 20 de bucati), si dupa ce m-am bucurat de bunatatea lor dulce si aromata intr-o salata de cartofi cu naut, mi s-a pus pata pe o supa crema de ardei copti si naut. Asa ca amscos rapid o conserva de naut de la Sun Food, am copt repejor cateva rosii si niste radacinoase si a iesit o minune de supa aromata, bogata, de toamna. I-am adaugat si niste nuci si alune de padure, astfel incat deliciul sa fie desavarsit. E o supa crema speciala si poate fi consumata de cei mici sau mari, si chiar si in perioadele de post. Astfel ca daca va puneti pentru iarna niste ardei kapia copti (la congelator) va veti bucura de aromele toamnei si in miezul iernii.
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de ardei copti si naut
- 6-7 ardei kapia mari si frumosi
- 1 conserva naut
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 patrunjel radacina
- 3 catei de usturoi
- ulei de floarea soarelui
- un strop de sare
- nuci, alune de padure, seminte
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de ardei copti si naut
Coaceti ardeii si curatati-i de coaja arsa. Scoateti cotoarele, curatati de samburi. Taiati-i suvite.
Separat curatati morcovii, ceapa, usturoiul si patrunjelul radacina si taiati-le rondele. Taiati rosiile felii groase. Intr-o tava pe o foaie de copt asezati legumele, ceapa si rosiile. Adaugatisi boabele de naut. Stropiti cu ulei de floarea soarelui, (cateva linguri) si presarati sare. Dati la cuptor, la 180 grade pentru 20 minute. Scoateti tava de la cuptor si transferati totul intr-o cratita incapatoare. Adaugati fasiile de ardei copt si doua cani de apa. Puneti pe foc si fierbeti mocnit, la foc mic, sub capac, maxim 10 minute. Cu ajutorul unui blender transformati totul in pasta fluida. Daca vi se pare ca e prea gros, diluati cu putina apa claduta pana ajungeti la consistenta dorita.
Transferati in boluri si dichisiti cu nuci, alune de padure, seminte diverse. E o supa speciala, bogata cu arome de toamna.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Toamna literara la Iasi – FILIT 2019
Lasă un răspuns