Supa crema de sfecla rosie cu naut
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pofta de naut? Intotdeauna! Dar prietenii de la Sun Food mereu imi trimit cate una doua, hai, trei conserve de naut, numai bune de aruncat intr-o cratita cand ti-e pofta de rontait sau cand ti-e foame. Cam asa a fost si de data asta. Si unde mai pui ca e si zi de sarbatoare si numai timp sa stai si sa gatesti nu ai. Mai bine de intalnesti cu cei dragi si te serbezi. Asa am facut noi, caci am serbat pe bunicul meu, de Sf Mihail si Gavriil si am pus de-o supa crema de sfecla rosie cu naut. Simpla, dar atat de buna, de efect. Si nici nu mi-am inchipuit ca va fi atat de delicioasa, parol. Bunicului meu ii place tare mult borsul de sfecla (deh moldovenii!), dar cum nu era timp de asa ceva si as fi vrut ceva mai fancy pentru pranz, am ales sa inlocuiesc ciorba cu supa crema de sfecla rosie cu naut prajit usor la tigaie, un strop de smantana. Si bine am facut! Pentru ca oata lumea a mai cerut o portie!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de sfecla rosie cu naut
- 4 sfecle mici
- 1 ceapa potrivita
- 1 cartof mare
- 1 morcov
- un strop de ulei de floarea soarelui
- 1 cutie de boabe de naut
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/4 lingurita ghimbir praf
- sare de mare
- smantana (optional, daca e post nu o folositi)
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de sfecla rosie cu naut
Curatati legumele si taiati-le in bucati mari. Tocati ceapa si calit-o in doua linguri de ulei de floarea soarelui. Adaugati legumele si acoperiti cu doua cani de apa. Fierbeti la foc molcom 30 minute. Trageti de pe foc si lasati un pic sa se racoreasca. Scoateti legumele cu o spumiera si puneti-le in blender. Faceti-le pasta si diluati cu zeama in care au fiert, pana obtineti consistenta unei smantani groase. Potriviti de sare.
Intr-o tigaie incingeti doua linguri de ulei si puneti boabele de naut, scurse si uscate cu ajutorul unor prosopele de hartie absorbanta. Presarati sare, ghimbir si turmeric. Rumeniti boabele pe toate partile.
Seriviti supa crema de sfecla rosie cu naut prajit la tigaie si un strop de smantana! Daca scoateti smantana, poate fi un excelent produs de post!
Pofta buna!
Si… Petrecere frumoasa!
Gem de gutui
Lasă un răspuns