WordPress Templates

Placinta la tigaie cu branza si morcov

Despre placinta la tigaie cu branza si morcov am tot scrie pe aici pe blog si o gasiti in diverse variante. Practic este geniala si nu ma pot abtine sa nu scriu de fiecare data cand o prepar. Astazi am incercat varianta cu branza si morcov. O combinatie perfecta pentru orice anotimp. Imi place foarte tare felul aceste de placinta la tigaie, este o placinta rapida si este perfecta fie ca este calda sau rece. E ca atunci cand ai chef de placinte coapte dar ti-e lene sa framanzi si sa intinzi aluatul, si nu ai rabdare sa dospeasca. Si in plus de asta, felul asta de placinte la tigaie sunt de-a dreptul dementiale.

Placinta la tigaie cu branza si morcov

Ingrediente pentru reteta de Placinte la tigaie cu branza si morcov

pentru aluat:

  • 100 ml lapte caldut
  • 1 1/2 pahar de faina Dobrogea 000
  • 1 strop de sare
  • 200 gr branza telemea grasa si untoasa
  • 2 morcovi mari razuiti
Placinta la tigaie cu branza si morcov

Mod de preparare pentru reteta de Placinte la tigaie cu branza si morcov

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si laptele caldut si amestecati, apoi framantati usor pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Daca vi se pare ca mai trebuie putina faina, adaugati in timp ce framantati. Nu trebuie sa obtineti un aluat dens si tare ca la taiteii de casa, ci un aluat obisnuit, ferm, nelipicios. Lasati aluatul sa se odihneasca, timp in care pregatiti umplutura.

Umplutura: practic sfaramitati telemeaua sau dati-o prin razatoarea cu gauri mici. Curatati morcovii si dati-i pe razatoarea mare.

Ungem o tigaie cu unt sau ulei, dupa preferinta.

Placinta: Impartiti aluatul in doua bucati pentru a fi mai usor la intins foaia. Pe masa infainata intindeti cu sucitorul bucata de aluat pana obtineti o foaie rotunda si cat mai stravezie. De-a lungul foii, pe o margine, puneti cu branza telemea si apoi presarati morcov.

Rulati aluatul fix o data si jumatate, doar cat sa acoperiti umplutura, sa o inchideti in rulou. Nu rulati mai mult de o data si jumatate, pentru ca riscati sa ramana placinta cruda la copt. E foarte important sa tinem cont de acest pas. Deci rulati o data si jumatate, apoi taiati de-a lungul foii rulate. Aceasta fasie umpluta, acest rulou umplut il rulati sub forma de melc si il puneti in mijlocul tigaii unse cu ulei. Luati iarasi din compozitie si veti pune pe marginea foii de aluat, in linie, rulati iarasi o data si jumatate, taiati ruloul umplut si il asezati in tigaie, in jurul melcului din mijlocul tigaii. Procedati astfel pana terminati intreaga cantitate de aluat, tot punand cate un rulou in prelungirea celuilalt rulou, pana ce se formeaza un melc mare si intreaga suprafata a tigaii e acoperita.

Placinta la tigaie cu branza si morcov

Puneti apoi tigaia cu placinta pe foc si o coaceti la foc moderat pana se rumeneste si capata o crusta frumoasa. Apoi intoarceti cu ajutorul unui capac si coaceti placinta pe cealalta parte. Punem un capac pe tigaie, rasturnati dintr-o miscare, intorcand-o. Exact ca la o tortilla. Coaceti si pe cealalta parte si o scoateti pe o farfurie.

Consumati calda sau rece, dupa preferinte. E ideala pentru job!

Placinta la tigaie cu branza si morcov

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.