WordPress Templates

Mancarica de cartofi cu pui

Noi gatim des in casa, nu chiar zilnic, dar de 2-3 ori pe saptamana gatim, plus ca in weekend pregatim si dulciuri, clatite sau alte chestii de care ni se face dor sau pofta. Dar mancarea gatita in casa este baza. Miruna s-a obisnuit asa si daca vreau sa scap rapid si sa comand o pizza sau ceva de genul asta ma intreaba „Ok, si noi ce mancam?” Asta pentru ca pentru ea pizza e un fel de „hai sa ne delectam rontaind ceva la un film”, nicicum nu o considera masa de pranz sau cina. Trebuie sa avem mancare gatita in casa si neaparat borsuri. Nu conteaza de care, dar cu ceva carne sa fie.

Asa se face ca mancarica de cartofi cu pui este una din preferatele ei. Ii place da fie facuta destul de scazut, cartofii fierti bine in sosuletul gros si aromat de rosii si carnea usor trasa la tigaie inainte de a o pune craticioara cu mancarica. Asa ca va voi povesti exact cum ii place ei. Pentru noi mai facem si mancarica de cartofi, simpla, de post, fara carne. Mai maninca si din aceea, dar nu „se omoara” dupa ea :).

Mancarica de cartofi cu pui

Ingrediente pentru reteta de Mancarica de cartofi cu pui

Mancarica de cartofi cu pui
  • 5 cartofi potriviti ca marime
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov 
  • 1 cutie rosii decojite Sun Food
  • 300 gr piept de pui fara piele si os
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • cateva boabe de piper negru
  • sare

Mod de preparare pentru reteta de Mancarica de cartofi cu pui

Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in felii groase, generoase. Tocati ceapa maruntel si morcovul cam la fel. Adica in bucatele micute. Rosiile le curatati de pielita si le treceti printr-un blender. Eu folosesc conserve de rosii fara pielita, de la Sun Food si sunt tare multumita de ele. Sunt rosii bune pe care le pregatesc rapid, iar dintr-o conserva folosesc la doua tipuri de mancare.

Intr-o cratita incapatoare veti pune uleiul si caliti usor ceapa tocata marunt pana ce isi schimba culoarea si devine usor aurie, fara a o arde. Adaugati morcovul si la foc micut isi va schimba rapid culoarea si el. Puneti cartofii si sosul de rosii. Adaugati apa cat sa acopere totul cam cu o palma. Adaugati boiaua de ardei, boabele de piper si un strop de sare. Lasati pe foc molcom, cu capac acoperit, sa fiarba incetisor.

Mancarica de cartofi cu pui

Intre timp carnea de pui o taiati in bucatele maricele si o trageti usor la tigaie in cateva linguri de ulei. Doar cat sa se albeasca si, eventual, sa prinda putintica culoare aramie pe o parte. Apoi o scoateti si o pastrati pe o farfurie calda si acoperita pana ce aproape este gata mancarica de cartofi.

Cand apa a scazut si sosul a inceput sa se ingroase, adaugati bucatile de carnita. Amestecati si lasati pe foc pana ce sosul a cuprins cartofii. Trageti apoi de pe foc. Asta-i tot. Sper sa va placa!

Mancarica de cartofi cu pui

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.