Rulada cu frisca si fructe
Miruna a dorit o prajitura simpla, rapida, cu ceva fructe acrisoare. Asa ca am improvizat o rulada cu frisca si fructe, cu o crema simplu de preparat, dar foarte gustoasa.
Ingrediente pentru reteta de Rulada cu frisca si fructe
- pentru blat:
- 4 albusuri
- 2 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- pentru umplutura:
- 4-5 linguri zahar pudra
- 1 plic gelatina
- 50 ml apa
- 200 gr frisca lichida
- 100 gr mascarpone
- fructe din compot
- kiwi
Mod de preparare pentru reteta de Rulada cu frisca si fructe
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Intr-un bol mixati albusul cu zaharul pana ce devine spumos si dens, iar zaharul s-a topit. Deci, ca pentru o bezea. Daca aveti indemanare si mana buna puteti bate totul pe baie de aburi. Adaugati galbenusurile, unul cate unul si mixati cate putin dupa fiecare. Adaugati faina amestecata cu cacao. In tava de aragaz, cea neagra si patratoasa, puneti o foaie de copt si turnati compozitia. Nivelati si dati la cuptor pentru 10 minute, la 170 grade.
Scoateti tava din cuptor si transferati blatul intr-un prosop umed. Rulati strans si lasati asa pana se raceste.
Pentru crema:
In 50 ml de apa puneti gelatina la hidratat. Mixati frisca lichida pana sta teapana pe un tel. Separat amestecati mascarponele cu zaharul pudra. Dupa ce gelatina s-a umflat o incalziti usor pe baie de aburi si apoi o turnati (fara sa fie fierbinte) in mascarpone. Incorporati apoi in frisca batuta si dati la rece, macar jumatate de ora.
Desfaceti ruloul din prosopul umed si transferati-l cu grija pe o folie pentru alimente. Intindeti strat de crema uniform. Adaugati fructe de care va plac sau de care aveti la indemana. Si variantele de fructe din compot sunt o alegere inspirata. Imbracati rulada in frisca simpla.
Taiati felii subtiri de rulada si bucurati-va de gustul desavarsit.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Quesadilla cu naut si branza sarata
Lasă un răspuns