Prajitura cu morcovi
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Astazi am prajiturit, am morcovit, am copt paine si am mesterit si o dragalasa tarta cu ciuperci si somon norvegian intr-o incercare de stil rustic š Adina esti pe faza, da? Dar, mai intai de toate, trebuie sa spun, cu manuta pe inima, ca deliciosenia de mai jos e un desert pufos, dulce si … tare, tare bun. Este vorba despre o prajitura cu morcovi, pufoasa aromata si care se preteaza a fi coapta in orice fel de forma.
Multu Corina pentru reteta.
Ingrediente pentru prajitura cu morcovi
- 2 morcovi mari
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- un plic praf de copt
- 5 linguri faina
- 100 ml ulei
- esenta de menta
- 1/2 lingurita scortisoara
pentru glazura
-
Ā 100 gr mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare pentru prajitura cu morcovi
Foarte simplu se pregateste aceasta prajitura cu morcovi. Incepeti cu morcovii. Curatati-i si radeti-i pe razatoarea mica. Bateti putin ouale cu zaharul si esenta de menta, dupa care le amestecati cu morcovii rasi. Adaugati uleiul. Incorporati faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.
Turnati compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu putina faina, nivelati si coaceti la foc potrivit, 170 grade, 30-35 minute. Eu am folosit o forma rotunda, de 18 cm, cu inel detasabil. Insa este o prajitura atat de versatila si se coace usor si destul de bine in orice fel de forma ati dori. Astfel ca puteti sa o puneti si in doua forme mici de chec, din acelea mititele si subtiri, tapetate cu ceva hartie de copt. Sau o puteti pune si intr-o forma mare de chec sau o tava patrata de 20 cm.
Faceti testul cu scobitoarea si cand e gata coapta, scoateti din forma si lasati la racit.
Pentru glazura frecati spuma mascarponele cu zaharul pudra. Turnati peste prajitura cu morcovi si optional puteti folosi niscaiva fructe.
Pofta buna!
* reteta face parte din provocarea Bucatarul Curajos
LasÄ un rÄspuns
Stil de viata, Nu dieta! – o carte ce te invata sa slabesti
10 Responses to Prajitura cu morcovi
Ce frumoasa e morcoveata ta, Alice ;). Frumoasa prezentare. Weekend placut!
Ce mult imi place!:)
Glazura o ling de pe degete!
Ce fain ti-a iesit!!! Mie mi-a placut grozav prajitura asta, clar o s-o mai refac eu si cu alta ocazie. Pup
Ce idee minunata cu fructele de padure si mascarpone! Si mie mi-a placut si e clar ca am sa incerc cat mai multe din variantele prezentate.
Trebuie sa fie tare aromat si bun!
super prezentare, ma bucur enorm ca ti-a placut :*
Arata super Delicios!!!!Kisses
Multumim! Pupicei
Ai incercat vreodata sa inlocuiesti morocovii cu cartofi dulci? š
Nu. O idee foarte buna. Daca incerci tu imi spui ce si cum?