WordPress Templates

Tarta cu mere coapte si lavanda

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Acum cateva zile in urma am vazut ca  Roxana  a pregatit o tarta cu mere. A picat fix-pix caci tocmai aveam chef de ceva bunut cu mere. Astfel ca n-am mai stat pe ganduri, am intrebaa fata asta frumoasa, pe care am cunoscut-o aproape deloc intr-o mica excursie, cum e reteta de tarta. Am fugit repede la cumparat  mere si alte cateva trebuincioase casei si bucatarioarei mele 😛

Mai jos vedeti ce si cum am mesterit. Recunosc ca nu am facut-o intru-totul dupa indicatiile Roxanei, pentru ca  era seara tarziu si nu mai aveam chef de invartit prea mult la aluat…  intinde foaie…  inteapa cu furculita, rade mere… asa ca…. stiu, stiu n-am nici o scuza, dar na…. se mai intampla. Si in plus a iesit o minunatie de Tarta cu mere coapte si lavanda!

Tarta cu mere coapte si lavanda

Ingrediente pentru Tarta cu mere coapte si lavanda

pentru blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • vreo 300 gr faina
  • un praf de copt
pentru umplutura:
  • 1kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita lavanda uscata
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar

Mod de preparare pentru Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea soarelui si puneti feliile de mere. Le intoarceti din cand in cand. Cand s-au inmuiat presarati deasupra lavanda, puneti un capac si opriti focul. Lasati pret de cateva minute.

Faceti blatul mixand ouale intregi cu zaharul pana ce devine o pasta. Adaugati uleiul, mixand bine de tot, pana la omogenizare completa. Apoi adaugati faina in ploaie si praful de copt. La final  trebuie sa aveti o compozitie  fluida,  ceva cam intre pandispan si chec, ca si consistenta. Turnati in forma (rotunda, cu inel 26 cm, dar puteti folosi si o tava dreptunghiulara 23*34) unsa bine cu unt. Peste blat randuiti frumos feliile de mere, pe intreaga suprafata. Dati la cuptor si coaceti la foc moderat pana ce blatul e copt.

Cu 5 minute inainte de a fi gata intindeti uniform stratul de bezea, pe care l-ati pregatit mixand la viteza mare albusurile cu zaharul.

Stingeti focul si lasati la racit in cuptor pana dimineata.

A doua zi … scoateti din forma, taiati si consumati cu mare drag.

Cu aceasta reteta de Tarta cu mere coapte si lavanda particip la provocarea lunii august Dulcea Romanie, gazduita de Cata.

Tarta cu mere coapte si lavanda
Tarta cu mere coapte si lavanda

7 Responses to Tarta cu mere coapte si lavanda

  1. Arata tare bine …si apoi mere si bezea…buna!!! Inca nu am folosit lavanda in bucatarie. Intr-o buna zi trebuie sa incerc…sunt curioasa.
    o zi buna..pa!

  2. Hello my friend! 🙂
    Imi place cu ce ma intampini 😛
    Pupicei

  3. Timea spune:

    Minunata prajitura! Ce aroma placuta de lavanda,,,parca o simt pana aici.

  4. Poliana spune:

    Ce combinatii mortale de arome ai facut aici!!! Am folosit si eu lavanda de curand, si am ramas placut impresionata, nu ma asteptam sa-mi placa :)) Super bine arata prajiturica, fur portia de pe farfurie!

  5. Adnia spune:

    interesanta combinatia de mere cu lavanda…trebuie incercata, clar!

  6. Kadia spune:

    Ce combinatie de zile mari! Imi place 😉

  7. Angelica spune:

    Super apetisant…simt aroma pana aici:-))
    Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.