WordPress Templates

Galette cu piersici caramelizate

Nu am gatit foarte mult in ultima perioada (poate o perioada cam lunga, as zice) si asta se vede si in lipsa articolelor de pe blog si a postatrilor de pe retelele sociale. Mi-am cam pierdut antrenamentul pentru ca vara asa mi se intampla, plus ca trecem printr-o perioada in care mintea imi e ocupata cu multe altele. Dar promit, promit, promit solemn ca voi remedia situatia. Nu de alta, dar al meu a cam inceput sa slabeasca ­čÖé el zice ca e de bine, eu ma gandesc ca o fi bolnav. Drept pentru care l-am dus la analize. Totul bine, colesterol, cam mare ­čÖé Asa ca am „gatit” o reteta super usor de pregatit, cu piersici din compot pe care le-am „caramelizat” foarte putin. Doar cat sa le dau aroma mai puternica si nicium culoare. Insa am adaugat cateva frunze de menta proaspata, iar aroma mentei calde in combinatie cu piersicile e ceva demential! Am folosit piersici decojite in compot de la Sun Food, care sunt geniale pentru preparatele rapide. Imi place mult sa fac galette pentru ca nu e nevoie de tava (iar eu stau prost la capitolul asta!) si le poti face cat de mici sau mari doresti.

Gallette cu piersici caramelizate

Ingrediente pentru reteta de Galette cu piersici caramelizate

Galette cu piersici caramelizate
  • pentru aluat:
    • 2 linguri de zahar
    • 200 gr faina
    • 80 gr unt rece
    • cateva linguri de apa rece
    • un strop de sare
  • pentru umplutura
    • 1 conserva de piersici
    • 30 gr unt
    • 75 gr zahar tos
    • menta verde
  • un galbenus de ou spart in doua linguri de lapte rece
  • zahar tos amestecat cu scortisoara
Galette cu piersici caramelizate

Mod de preparare pentru reteta de Galette cu piersici caramelizate

Mai intai faceti aluatul. Amestecati faina cu sarea si zaharul. Adaugati untul rece si faramitati cu degetele pana ce untul este „incorporat” si amestecul are consistenta unor biscuiti faramitati. Apoi adaugati putintica apa rece si incepeti sa framantati ca o plastilina ­čÖé pana ce intregul amestec devine o bila de aluat dens si ferm. LAsati-l putin la rece.

Intr-o craticioara puneti zaharul cu putina apa si aduceti-l la punctul in care incepe sa isi schimbe culoarea. Adaugati untul si amestecati rapid. Apoi puneti piersicile si lasati-le pe foc mare, amestecand din cand in cand pana ce intreg amestecul se ingroasa. Sper final puneti frunzulitele de menta proaspata. Amestecagti de cateva ori si apoi trageti de pe foc. Lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180 grade. Luati o foaie de copt si intideti pe ea, cu sucitorul aluatul in foaie grosuta, la rotund. Transferati amestecul de piersici in mijloc si aduceti capetele de aluat peste, de jur imprejur. UNgeti marginile de aluat cu galbenus de ou. Transferati foaia de copt in tava pentru copt si dati la cuptor. Coaceti 30-35 minute, pana se rumeneste frumos, la 170 grade.

Galette cu piersici caramelizate

Scoateti tava de la cuptor si lasati sa se raceasca. Presarati zahar tos in amestec cu scortisoara fix inainte de a o taia in triunghiuri. Absolut geniala!

Galette cu piersici caramelizate
Galette cu piersici caramelizate

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.