WordPress Templates

Tarta cu piersici

Primavara asta a venit cu soare si un dor nebun de vara. De lumina. De zambete si de flori. Astfel ca am copt o tarta cu piersici cu parfum de primavara si blat crocant. Am folosit piersici din compot Sun Food si intr-o ora m-am putut bucura de cea mai aromata tarta cu piersici, speciala pentru primavara.

Tarta cu piersici

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu piersici

Tarta cu piersici
  • 200 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt rece
  • cateva linguri apa rece
  • 1 conserva piersici in Compot
  • 1 galbenus
  • zahar brun
  • 2 linguri muscovado
  • 50 gr mascarpone amestecat cu doua linguri de frisca
Tarta cu piersici

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu piersici

Mai intai preparati aluatul: amestecati ingredientele si formati un aluat pe care il dati la rece pentru o ora. Apoi intindeti 3/4 din cantitatea de aluat in foaie grosuta si il coaceti intr-o tava rotunda, tapetata cu unt si faina. Taiati surplusul de aluat, intepati-l din loc in loc cu furculita si lasati-l in cuptor (preincalzit) pentru 10 minute la 180 grade. Din restul de aluat intindeti foaie pentru grilaul de deasupra.

Scoateti foaia coapta pe jumatate si intindeti un strat subtire din amestecul de mascarpone si frisca. Deasupra intindeti un strat generos de piersici taiate felii. Presarati zaharul muscovado si acoperiti tarta cu grilaj din restul de aluat.

Tarta cu piersici

Ungeti grilajul de deasupra cu un galbenus de ou batut cu o lingura de lapte rece. Presarati zahar brun.

Coaceti tarta cu piersici pentru 40 minute la 170 grade.

Tarta cu piersici

Lasati sa se racoreasca inainte de a o taia.

Tarta cu piersici
Tarta cu piersici

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.