WordPress Templates

Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar

August este luna mea favorita din vara. Pentru ca incetisor apar roadele gradinii, a muncii de peste an. Iar rosiile sunt favoritele mele. Imi doresc o gradina, o curte in care sa pot tine niste ghivece cu rosii de tot felul. Nu voi avea eu gradina mea de legume pentru ca nu am nici timp si nici pricepere si de ce sa nu recunosc nici nu m-as decurca „la munca campului”. Dar cateva ghivece cu rosii soi niste ghivece cu plantute si verdeata mi-ar placea sa am.

Imi plac rosiile din gradina pentru ca sunt foarte gustoase, iar supele crema devin favoritele noastre in perioada asta. De data aceasta vin catre voi cu o reteta de Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar si boabe catifelate de naut Sun Food.

Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar

Ingrediente pentru reteta de Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar

Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar
  • 1 kg de rosii mari si bune
  • 1 caciulie mare de usturoi
  • 1/2 conserva boabe de naut
  • 1 vanata
  • un strop de sare
  • busuioc, cimbrisor verde
  • ulei de masline
Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar

Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar

Taiati rosiile in felii sau bucati potrivite. Puneti-le intr-o tava peste o hartie de copt. Presarati cu sare. Adaugati usturoiul curatat, frunze de busuioc verde si fire de cimbrisor. Stropiti cu ulei de masline din belsug. Dati tava la cuptor, in cuptorul bine incalzit inainte, si lasati la 170 grade cu ventilatie macar 30 minute.

Spalati vanata si taiati-o in felii subtiri, pe lung. Presarati peste feliile de vanata putina sare si lasati-le sa stea astfel vreo 10 minute. Astfel vor lasa zeama si nu riscati sa aveti niste vinete amarui. Stergeti-le apoi cu hartie absorbanta. Puneti-le pe gratar ri sumeniti-le frumos.

Cand rosiile sunt coapte, transferati totul in vasul unui blender si cu ajutorul unui blender vertical, a unui pasator bun, faceti totul pasta.

Transferati supa crema in bolurile de servit. Asezonati cu boabe de naut si fasii de vinete coapte.

Cateva bucatele de paine prajita vor face din acest fel de mancare o delicatesa.

Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar
Supa crema de rosii coapte cu vinete la gratar

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.