Inghetata de fructe cu jeleu de piersici
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
A venit vara, se intelege! Si am dat drumul la fabrica de inghetata din Tara Bucatelor 🙂 si o sa tot vedeti pe aici tot felul de bunatati reci si savuroase. Si pentru ca tocmai ce a fost si 1 iunie si un fel de mini-vacanta-de-rusalii m-am gandit ca niste inghetata pe bat nu ar face rau nimanui. Asa-i?! Asa-i! So, zis si facut. Inghetata de fructe cu jeleu de piersici pe langa faptul ca e delicioasa e si usor de preparat, si mai ales are multe fructe tropicale si nu numai, si doar un pahar de iaurt. Apoi le pui pe bat si cand is inghetate bine le treci de vreo doua ori printr-un jeleu din piersici facut rapid din fructele, adica din piersicile aflate in compot in conserva de la gasesti la Sun Food. E simplu si arata tare bine. Iar copiiilor le va placea maxim.
Ingrediente pentru reteta de Inghetata de fructe cu jeleu de piersici
pentru inghetata:
- 1 conserva fructe tropicale Sun Food
- 6 banane coapte
- 200 gr capsuni
- 1 pahar de iaurt
- 2-3 linguri sirop de cocos
pentru jeleul de piersici
- 1 conserva piersici Sun Food
- 1 plic gelatina
Mod de preparare pentru reteta de Inghetata de fructe cu jeleu de piersici
Pentru a va usura munca puneti bananele si capsunele la congelator, taiate in prealabil. Apoi le bagati la blender impreuna cu fructele tropicale scurse de sucul in care au fost conservate si iaurtul Adaugati siropul de cocos si mixati pana obtineti consistenta dorita.
Puneti cu lingura in formele speciale pentru inghetata pe bat si dati la congelator pentru cateva ore.
Pentru a face jeleul de piersici cu care veti imbraca fiecare inghetata pe bat, va trebui sa scoateti piersicile din conserva si sa le faceti pasta fina cu ajutorul unul blender vertical.
Puneti gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.
Cand a devenit spongioasa, puneti gelatina la topit pe baie de aburi si aveti grija sa nu fiarba. Incorporati-o in pasta de piersici si amestecati de cateva ori pana la omogenizare completa.
Scoateti formele de inghetata de la congelator si tineti-le cateva secunde sub un jet de apa calda. Trageti apoi ferm si veti reusi sa le desprindeti intregi. Acum treceti fiecare inghetata prin jeleul de piersici, de doua ori. Pasta nu trebuie sa fie nici foarte fierbinte dar nici racita complet. In contactul cu inghetata rece se va solidifica repejor. Lasati-le apoi la rece, in congelator sau frigider daca le veti consuma imediat.
Inghetata de fructe cu jeleu de piersisi e delicioasa, arata dragalas si iti da asa o stare de mult bine. Ce ziceti?
Dulceata de trandafiri
Lasă un răspuns