Inghetata de piersici
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pentru zilele in care mintea voastra o ia razna din cauza ca e super cald afara si va scade instant si glicemia si toate cele, reteta asta de inghetata de piersici e perfecta. E acel tip de inghetata pentru care eu pledez fara drept de apel. E acea inghetata pe care oricine o poate face acasa, in propria bucatarie sau camera de camin. E acea inghetata pentru care ai nevoie de extrem de putine ingrediente, in cazul de fata doar 3. Ai nevoie de smantana, sirop de agave si piersici din compot. Poti folosi si piersici proaspete, dar cum nu am intotdeauna, mizez pe conservele de compot, de fructe de la prietenii de la Sun Food. Sunt ingrediente bune, indulcite exact cat trebuie si extrem de savuroase. Iar de data asta a fost randul compotului de piersici decojite care m-au salvat! Dar haideti sa va povestesc exact ce si cum faceti inghetata asta, acasa.
Ingrediente pentru reteta de Inghetata de piersici
- 1/2 conserva piersici in compot Sun Food
- 400 ml smantana
- 2 linguri sirop de agave
pentru topping:
- dulceata de zmeura
- ciocolata
- menta proaspata
Mod de preparare pentru reteta de Inghetata de piersici
Desfaceti conserva de compot de piersici si scoateti cateva jumatati de piersica. Fain la aceasta conserva este ca piersicile sunt mari, decojite si taiate in jumatati perfecte (as putea spune). Sunt ideale pentru tot felul de deserturi, prajituri, salate de fructe sau pentru inghetata sau sorbet.
Puneti intr-un blender smantana, jumatatile de piersici si siropul de agave. Daca nu aveti sirop de agave, putei folosi miere de albine, sirop de artar sau orice alt tip de indulcitor va place. Nu folosesc zahar tos sau pudra, zahar alb in inghetata pentru ca nu se dizolva si nici nu te topeste rapid. Asa incat varianta siropului e mult mai sigura si mai buna.
Blenduiti totul si apoi dati compozitia la rece, intr-o cutie speciala pemtru congelator. Scoateti de vreo 3 ori, din 30 in 30 minute, de la rece si mixati. In felul asta se vor sparge acele mici ace de gheata, acele mici cristale care crantanesc si nu lasa o consistenta fina inghetatei.
Eu nu fac operatiunea asta decat o singura data pentru ca nu am suficienta rabdare si in plus mie imi place o inghetata mai crantanitoare sau apoasa :))) deci fiecare dupa cum doreste.
Stropiti inghetatade piersici cu dulceata de zmeura si decorati cu bucatele de ciocolata si frunzulite de menta. O adevarata desfatare!
Lasă un răspuns
Friptura de iepure pe pat de legume
2 Responses to Inghetata de piersici
Super reteta, o voi incerca si eu!
Neaparat 🙂