Pancakes cu dulceata de mure fara zahar
Cand vad pancakes din alea groase, grase, pufoase, americanesti, ma ia cu spaime si brusc salivez. Nu reusesc intotdeauna sa le fac asa babane si frumoase, dar compensez prin perseverenta 🙂 Recunosc ca nici de fiecare data nu folosesc reteta pe care am gasit-o acum cativa ani in cartea Tehnici culinare si ustensile de bucatarie ( pe care o ador!) si improvizez. Asta o fi cauza? De data aceasta am vrut niste pancakes frumusele pe care le-am asortat cu niste dulceata de mure fara zahar de la Sweeteria. Sincer nu credeam ca o dulceata fara zahar, doar cu indulcitor de stevie poate fi atat de gustoasa si de ”dulceata” (intelegeti ce vreau eu sa zic aici). Asadar daca va doriti o silueta de diva si o viata energeica si sanatoasa, produsele Sweeteria sunt ideale. Si de ajutor. Gasiti dulceata, bomboane, prune trase in ciocolata, o diversitate de tablete de ciocolata si napolitane. Toate cu ingrediente curate si (important!) fara zahar!
Ingrediente pentru reteta de Pancakes cu dulceata de mure fara zahar
- 315 gr faina alba
- 2 linguri indulcitor de stevie Sweeteria
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite praf de copt,
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 500 ml lapte batut
- 2 oua
- 60 gr unt topit
- ulei pentru uns tigaia
- dulceata de mure fara zahar Sweeteria
Mod de preparare pentru reteta de Pancakes cu dulceata de mure fara zahar
Intr-un bol incapator amestecati faina, indulcitorul de stevie, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana cand se omogenizeaza, iar aluatul nu are cocoloase. Amestecati cu telul, nu folositi mixerul. Daca le veti bate prea tare, atunci aceste pufosenii de pancakes vor deveni dense si grele… bad, bad !!!
Ungeti o tigaie cu putin ulei si cand e incinsa turnati in centrul ei cate un polonic din compozitie. Rumeniti pana ce marginile devin usor uscate, iar suprafata clatitei e acoperita de mici bule. Intoarceti si lasati pana si cealalta parte se rumeneste. Nu le ardeti, supravegheati-le vigilent. Si aveti rabdare, se coc mai greu decat clatitele obisnuite.
Scoateti-le si, pentru a le mentine calde, asezati-le pe o foaie de copt, intr-un cuptor incalzit.
Apoi puneti dulceata de mure fara zahar din belsug. Nu va zgarciti !
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Dutch baby cu zmeura si piersici
Lasă un răspuns