Tiramisu de vara cu piersici
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pe asa o caldura zdrobitoare un tiramisu de vara cu piersici e un adevarat deliciu si o binecuvantare racoroasa. Carcotasii vor spune ca nu e dom’le tiramisu, ca nu are piscoturile inmuiate in cafea, nu are nici marsala, eu le voi raspunde ca nu-mi pasa catusi de putin. E un tiramisu de vara pentru copii, si daca Miruna a zis ca e tiramisu, apai e tiramisu si gata. C-o fi ca nu o fi, eu va spun ca acest tiramisu de vara cu piersici e o alegere perfecta pentru canicula in care iti doresti ceva racoros. E perfect pentru copii caci piscoturile sunt inmuiate in compot, in zeama dulce acrisoara in care au fost conservate piersicile. Pentru ca nu aveam piersici proaspete in casa, ci doar din conserva, am ales sa folosesc compotul de piersici decojite de la Sun Food. Si cred ca provocarea dulce de luna asta, pusa la cale de prietenii de la Sun Food, a fost dusa la bun sfarsit.
Ingrediente pentru reteta de Tiramisu de vara cu piersici
- 1 conserva compot de piersici Sun Food
- 200 gr piscoturi
- 1 cutie mascarpone (250gr)
- 100 gr zahar
- 3 linguri smantana
- 50 gr branza de vaci grasa
Mod de preparare pentru reteta de Tiramisu de vara cu piersici
Desfaceti conserva de compot de piersici si scurgeti zeama intr-un bol. Bucatile de piersica decojite taiati-le in felii subtiri.
Amestecati mascarponele cu zaharul, branza de vaci si smantana. Puneti-le intr-un blender si blenduiti-le de cateva ori pana se incorporeaza si totul devine o crema dulce.
Trceti pe rand piscoturile prin zeama de compot si randuiti-le in strat intr-o tava. Acoperiti-le cu un strat de crema de branza. Puneti un strat de feliute de piersica. Acoperiti cu inca un strat de piscoturi inmuiate in compot de piersici, apoi restul de crema si la final feliute de piersica pe intreaga suprafata.
Dati la rece pentru o ora.
Taiati in patrate mari.
Gata, simplu si rapid, fara foc!
Acest tiramisu de vara cu piersici este un adevarat deliciu! Cum vi se pare?
Salata de piept de pui si quinoa
Lasă un răspuns