Placinte cu mere si piersici
De cand cu pandemia si starea de izolare, pornesc cuptorul mult mai des ca inainte. Si parca si Miruna a devenit mult mai dornica sa experimenteze tot felul de prajituri, placinte si alte minuni coapte. Astfel ca intr-o zi a cerut placinte cu mere. Nu aveam suficiente mere, asa ca le-am combinat cu piersici din compot, de la Sun Food, niste piersici ideale pentru tot felul de prajituri, rulade, placinte. Iar aluatul pentru placinte cu mere si piersici este un aluat pe cat de usor de pregatit pe atat de moale si pufos. Este un aluat care se lucreaza foarte bine si care face ca placintele sa se pastreze pufoase si aromate pe mai multe zile.

Ingrediente pentru reteta de Placinte cu mere si piersici

- pentru aluat:
- 350 gr faina
- 150 gr unt
- 50 gr zahar
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- un varf de cutit de sare
- pentru umplutura
- 1 conserva piersici in compot Sun Food
- 5-6 mere mari
- 30 gr unt
- 1 baton scortisoara
- 1 galbenus de ou spart in doua linguri lapte

Mod de preparare pentru reteta de Placinte cu mere si piersici
Frecati drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Intr-un bol incapator turnati faina si faceti in mijlocul ei o gropita in care turnati drojdia lichefiata amestecata cu putin lapte caldut. Acoperiti cu un strat subtire de faina si lasati 15 minute sa creasca. Apoi incepeti sa framantati adaugand laptele caldut, oul amestecat cu zahar si la final untul topit si la temperatura camerei. La final adaugati un strop de sare si coaja de portocala rasa (asta dupa ce ati spalat-o foarte, foarte bine). Amestecati si framantati 15 minute, apoi lasati aluatul la loc caldut o ora, doua.
In timp ce aluatul sta la dospit, veti pregati umplutura. Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare. Intr-o tigaie cu fund gros incalziti usor untul si apoi puneti merele. Amestecati si, imediat ce incep sa se inmoaie, adaugati bucatile de piersici taiate cubulete mici si batonul de scortisoara. Amestecati si lasati pe foc pana scade.
Luati cate o bucatica de aluat si intindeti-o usor cu sucitorul sau cu manutele, puneti in mijlocul ei o lingura de umplutura. Inchideti capetele si puneti in tava, peste o foaie de copt, placinta langa placinta. Acoperiti tava cu un prosop si lasati 15 minute.
Ungeti aceste placinte cu mere cu un galbenus spart in 2 linguri de lapte si presarati deasupra putin zahar tos. Dati tava la cuptor si coaceti la foc moderat, 160 grade, 40-45 minute.

Cat sunt calde presarati-le cu zahar pudra.


Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Paine in tuci framantata cu lapte
Lasă un răspuns