Grisine cu gris
Grisine cu gris este prima reteta de grisine de casa pe care am preparat-o vreodata. Si este o reteta senzationala, extrem de buna si ies niste grisine exceptionale. Este o reteta pe care am descoperit-o cu ani in urma la Laura Adamache si de atunci o tot prepar. Este geniala reteta!
Ingrediente pentru reteta de Grisine cu gris
- 200 g faina
- 50 g gris
- 100-125 ml apa
- 6 g drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita zahar
- 1 lingurita rasa sare
- sare grunjoasa, boia de ardei dulce, iute etc
Mod de preparare pentru reteta de Grisine cu gris
Intr-un bol amestecati faina, sarea, grisul si drojdia uscata. Amestecati uleiul cu zaharul si cu apa calduta, de preferat intai 100 ml apa si daca mai aveti nevoie mai adaugati restul de apa. Framantati usor pana ce obtineti un aluat usor elastic, nelipicios.
Lasati la loc caldut pentru o ora. Apoi rupeti cate o bucatica de aluat (ar trebui sa obtineti cam 20-24 grisine) si rulati-o ca pe o bucatica de plastilina, pana obtineti un snur, un rulou ingust.
Randuiti-le usor pe o hartie de copt. Ungeti fiecare grisina cu o pensula cu apa si presarati pe ea sare grunjoasa sau praf de boia de ardei dulce. Coaceti-le la 180 grade pana se rumenesc usor.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Churros
Lasă un răspuns