Cafea Dalgona
Despre reteta de astazi nu am foarte multe sa va spun. Siu doar ca 30 de ani mai tarziu e un trend si fereasca sfantul sa zici cumva ca e „ness frecat”. Ei bine, indraznesc sa spun ca este ness frecat sau mixat pana ce devine o spuma densa si cremoasa.
Evident ca eu cand eram prin liceu, asta acum…. (mai bine sa trecem peste situatia aceasta :P) puneam cateva lingurite de nes intr-o cana mare, adaugam zahar si apoi cate putina apa fierbinte si cu lingurita spumam o cana intreaga de nes. Apoi o imparteam in cati eram si ne pregteam cate un pahar mare cu pepsi sau cola sau in cazuri mai speciale cu apa fierbinte. Dar in varianta cu pepsi sau cola era demential de buna. Si inca mai este.
Pentru mine este singura varianta de cafea rece pe care o agreez. Nu imi plac deloc versiunile ice coffee indiferent de care si cum sunt preparate. Pentru mine cafeaua trebuie sa fie calda, sa o pot mirosi si sa ma bucur de savoarea ei. Tot din acelasi motiv beau doar cafea preparata la esspressor fie ca e cu boabe atunci macinate sau cu doza de cafea, dar doar atat. Insa trendul cafea daolgona e dragut si mi se pare mai mult o chestie dragalasa pentru adolescenti si tineri sau pentru doamne cand vor ceva „aromat” si de efect.
Stiu ca sunt multe variante de cafea dalgona si internetul e plin de ele, pe youtube sunt care mai de care video in care va invata cum sa preparati acasa cafea dalgona.
De regula, spuma se prepara cu mixerul sau cu unealta aia de spumat lapte sau un tel, dar depinde foarte mult si de ce cantitate vrei sa prepari. Pentru doua lingurite pline cu varf de ness, zau daca merita atata osteneala si atitea ustensile de spalat.

Ingrediente pentru reteta de Cafea Dalgona

- 2-3 lingurite cu varf de ness, cafea instant
- 2 lingurite zahar tos
- apa fierbinte
- lapte cat pentru o cafea mare
Mod de preparare pentru reteta de Cafea Dalgona
Eu o prepar simplu din doua trei lingurite de ness si doua ligurite rase de zahar tos. Apoi adaug cate jumatate de lingurita de apa fiebinte. Astfel ca intr-o cana de cafea inalta si larguta, pun nesul si zaharul apoi cate putina apa fierbinte. Cu o lingurita mixez, adica frec nesul si zaharul pana ce devine spumos.
De regula umpli cam jumatate de cana, daca ai rabdare. Nu ia mult, in cateva minutele ai o ditai cantitate de spuma de ness.

Apoi procedez asa: incalzesc niste lapte sau apa si pun deasupra cam doua linguri de spuma. Din cantitatea de mai sus va ies lejer doua cani bune de cafea dalgona.
Scopul nu este sa obtineti o cafea extrem de tare sa va sara pulsul in cap ci sa va bucurati de o cafea dulce, cremoasa. Atat.


Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Placinte cu cartofi si ceapa verde
Lasă un răspuns