Cafea fara zahar cu frisca si scortisoara
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Despre Green Sugar numai de bine. Cam asa s-ar rezuma in cateva cuvinte impresiile mele despre indulcitorul natural, al celor de la Laboratoarele Remedia. Ma impac foarte bine cu el, are indice glicemic zero, are zero calorii si se comporta foarte bine atat in preparatele reci, cat si in cele calde. L-am folosit in prajituri, coapte la cuptor, briose, tarte, creme, l-am pus in smoothie de fructe, in lapte cald, in ceai, limonada cu gheata si in aceasta cana extraordinara de cafea fara zahar cu frisca si scortisoara. Am vrut intr-o seara de duminica dupa ce muncisem intreaga zi pe langa cuptor, sa ma reimprospatez, sa ma dezmierd cu o cafea aromata. Asa ca am rasnit niste boabe (multumesc dna Doina pentru cafeaua aia superbuna), am tras rapid un ibric de cafea si iaca ce a iesit.
Ingrediente pentru reteta de cafea fara zahar cu frisca si scortisoara
- o cana de cafea (preferata)
- o boaba de cardamom
- 1-2 stick-uri de indulcitor Green Sugar
- frisca vegetala
- 1/2 lingurita scortisoara
- ciocolata (optional)
Mod de preparare pentru reteta de cafea fara zahar cu frisca si scortisoara
Fierbeti cafeaua dupa cum va place voua: la cafetiera, ibric espressor si neaparat cu o boaba de cardamon. Turnati cafeaua in cana pentru servit si indulciti-o cu un stick de indulcitor de la Green Sugar.
Bateti frisca pana sta teapana, 😀 si o puneti cu un pos deasupra cafelei. Ca sa lamurim cum sta treaba cu frusca vegetala. Vorbesc doar pt mine si nu accept nici un fel de sfat de la nimeni. Nu imi place frisca naturala, aia batuta dintr-un anumit tip de smantana etc etc. Nu imi place gustul, nu ma impac foarte bine cu lactatele, asa incat frisca vegetala este pentru mine un inlocuitor foarte bun. Nu cred ca pacalesc pe nimeni si nici nu vreau sa educ pe nimeni, cu atat mai putin sa ma transform in vreun guru culinar. E treaba fiecaruia ce alege sa bage in gura, ca sa zic asa. Da, eu folosesc frisca vegetala si nu consider ca ma voi imbolnavi din cauza vegetalelor din frisca. Daca frisca asta vegetala ar fi iadul pe pamant, ma intreb cum e treaba cu laptele de soia, ala la cutie, ala ce are, din ce e facut? M-am uitat si eu pe o cutie de frisca vegetala; scrie: apa si ulei din sambure de palmier, o fi atat de naspa? Si cam cata frisca vegetala ar trebui sa consum ca sa ma imbolnavesc? Sincer, who cares? Sunt atatea lucruri pe care lumea pe face intr-o viata si atat de multe chestii pe care le consumam incat nu cred ca frisca naturala ne va imbolnavi sau ne-ar face mai nedemni de a pune mana pe cratita si a gati curat si cinstit. Bun… faza urmatoare…
Presarati scortisoara si aruncati niste bucatele de ciocolata pe ici colo… sau nu 🙂
Indiferent daca vreti o cafea simpla cu lapte sau o cafea rece gen frappe sau o cafea cu de toate cam cum e asta de am baut-o eu acum vreo doua zile, nu uitati sa o indulciti cu indulcitorul de stevie de la Green Sugar. Mai multe informatii despre el, gasiti pe pagina oficiala Green Sugar si va mai invit sa cititi si articolul Catalinei, o bloggerita care a facut un interviu din care veti afla multe chestii lamuritoare si folositoare.
Supa crema de usturoi si naut crocant
Lasă un răspuns