Caroline cu crema de piersici
V-am povestit tot aici pe blog reteta unor caroline cu pasta de naut si am repetat figura, dar de data asta am pregatit caroline cu crema de piersici. M-am gandit sa va fie mai usor si sa aveti ambele variante: si dulce si sarata, astfel incat sa aveti o masa de sarbatori frumoasa. Avantajul acestor caroline este acela ca ele rezista destul de mult timp, cam 6-7 zile inchise intr-o punga si pastrate la frigider, astfel ca le puteti prepara cu ceva timp inainte de masa de sarbatoare si sa le umpleti fix in ziua respectiva. Se prepara usor si sunt foarte dragute. Pentru varianta de caroline cu crema de piersici, am ales sa fac niste caroline mai mici, fix de-o imbucatura. Am facut apoi o crema fina de lapte pe care am imbogatit-o cu piersici din compot de la Sun Food. Sa va povestesc…
Ingrediente pentru reteta de Caroline cu crema de piersici
- 250 ml apa
- un strop de sare
- 100 gr unt
- 125 gr faina
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 2 lingurite amidon
- 1 pastaie de vanilie
- 1 compot de piersici Sun Food
Mod de preparare pentru reteta de Caroline cu crema de piersici
Intr-o craticioara punem la fiert apa cu untul si sarea. Cand au dat unul, doua clocote, tragem de pe foc si adaugam intreaga cantitate de faina, amestecand energic pana se incorporeaza si nu exista cocoloase. Lasam sa se racoreasca, apoi incorporam pe rand ouale intregi, amestecand energic dupa fiecare. Aluatul trebuie sa fie moale si sa se poata lua usor si modela cu posul sau cu o lingurita.
Incalzim cuptorul la 200 grade. Cu un pos (sau o lingurita) formam mici bilute pe care le punem in tava de copt pe o hartie de copt.
Dam tava la cuptor si nu deschidem usa deloc in primele 20 minute. In caz contrar micutele caroline se vor lasa si isi vor strica aspectul. Tava se introduce in cuptorul incins la maxim (la 200 grade e suficient) si dupa 10 minute reduceti focul la 170 grade (la o treapta de mijloc). Se coc cam 20 de minute, pana se rumenesc si si-au stabilizat forma. Cand sunt reci li se taie capac pe la jumatate si se umplu cu ce fel de pasta sau crema dulce doriti.
Pentru crema de piersici veti scoate piersicile din compot, fara coaja, si le treceti prin blender pana le faceti pasta.
Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul. Intr-o craticioara se infierbanta laptele. Apoi se lasa la racit putin si se toarna in fir subtire in crema de galbenusuri, mixand in continuare. Se pune amestecul pe foc, se adauga miezul pastaii de vanilie si amidonul. Se amesteca mult si des, insistand pe fundul cratitei, pana crema se ingroasa tare. Se trage de pe foc si se lasa la racit. Se va umple fiecare coaja de carolina cu aceasta crema, asta dupa ce fiecareia i-a fost taiat cate un capac.
Caroline cu crema de piersici: simple si de efect! Vor arata minunat pe masa de sarbatoare, nu-i asa?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Bisou locul unde se coace cu magie
Lasă un răspuns