Bisou locul unde se coace cu magie
De curand s-au facut 4 (patru!) ani de cand am cunoscut-o pe Roxana de la Bisou. Si au trebuit sa treaba patru ani pentru ca eu sa ajung sa pasesc pe Sfantul Lazar, nr 2, la Bisou locul unde se coace cu magie. Asta ca sa vedeti cat cat de mult umplu eu prin offline, cam cat de des ma vad cu oamenii faini si cam cat de des ajung sa beau tihnit o cafea cu unii prieteni. Dar, cum povestea nu este despre mine ci despre Bisou sa revenim putin in locul unde se coace cu magie. Cu magie? va veti intreba. Ei, bine, da. Pentru ca la Bisou se cerne fiecare gram de faina magica, din sursa sigura si de calitate excelenta pentru fiecare produs care se coace la ei in „atelier”. Am mers si am vazut intreaga linie de productie, in spatele usilor inchise, acolo unde manute harnice adauga un strop de magie in produsele pe care le gasiti apoi la raft.

Bisou un loc mic, un atelier mic, si niste doamne care muncesc curat si cu drag. Acolo oamenii ajung dimineata devreme, se pun pe framantat aluatul pentru ciabatta, paine, baghete, pentru cozonac (ah!) si pentru delicatesele fragede: cornulete cu rahat, tarte cu crema si fructe, pateuri, saleuri, frusecuri si alte minunatii dulci sau sarate.




Mi-au placut denumirile: „Biscuiti Ce-Ai” sau „Ceva cu carnacior” . Biscuitii cu unt de alune au fost preferatii mei, marturisesc ca nu stiam cum sa ii ascund de Miruna 🙂 Tot la Bisou gasesti saratele ca la mama acasa, (apropo…Miruna a declarat ca a gasit „tara saratelelor”, ea fiind fan saratele) si spre deosebire de alte locuri de unde am mai cumparat saratele de casa, cele de la Bisou nu au un gust pronuntat de „branza sarata”. Sunt fragede si dau dependenta. Tot aici gasiti grisine de casa in diferite variante si crostini perfect aromati. Mi-au placut si placintele cu branza (poale-n-brau sau branzoaice) cu multe stafide si umplutura fix cat trebuie, fara a avea acel gust de paine cu branza dulce si umeda. Deja ma gandesc maine sa le fac o vizita, asa ca inainte de vacanta 🙂

M-au incantat chiflele negre, pregatite din faina de secara si carbune activat, care aratau super apetisant si sun preparate de la zero in locatia respectiva.

De altfel trebuie sa stiti ca fiecare produs de panificatie si patiserie pe care il gasiti la Bisou este preparat acolo, de manute harnice, cu un strop de magie de la zero.
La Bisou gasiti si un spatiu generos pentru a bea o cafea in tihna si a savura o placinta sau un fursec. E frumos, aerisit, cu un design special. M-a entuziasmat mult cum au reusit sa readuca la viata obiecte demult uitate, ba poate chiar necunoscute noilor generatii: rasnite, site, masini manuale cu coarda pentru dat carne, cafea sau nuca. Un loc special, ce va aduce putina magie in casa. Il gasiti pe Sfantul Lazar nr 2.

Caroline cu pasta de naut
Lasă un răspuns