Bezele cu alune de padure
Bezele cu alune de padure au fost revelatia acestor sarbatori de iarna. Imi ramasesera cateva albusuri si nu aveam nicio idee ce sa fac cu ele. Mi se parea un picut de sacrilegiu sa fac bezele in Ajunul Craciunului, insa Miruna a fost cea care a avut ideea acestei retete: „Facem bezele. Cu alune de padure. Uite cate sunt aici in cos”. Si asta a fost.
Ingrediente pentru reteta de Bezele cu alune de padure
- 4 albusuri
- 280 gr zahar tos
- zeama de la o jumatate de lamaie
- o mana de alune de padure
Mod de preparare pentru reteta de Bezele cu alune de padure
In bolul mixerului puneti albusurile, reci. Bateti-le la viteza maxima pana devin spuma densa. Adaugati zaharul tos (intreaga cantitate o data) si zeama de lamaie. Mixati pana ce zaharul este topit si spuma densa sta teapana pe tel.
O mana de miez de alune de padure le treceti de cateva ori printr-un robotel tocator 🙂 Tocati-le usor grosier, nu cat miezul fin de nuca macinata.
Incorporati alunele de padure in spuma de bezea si amestecati cu o spatula.
Incalziti cuptorul la 250 grade.
Pe o tava de copt, pe hartie de copt, formati cu ajutorul unui pos mici bezele.
Dati tava la copt, reduceti focul la 80 grade si coaceti cam doua ore.
Veti avea niste bezele cu alune perfecte, uscate si cu o pojghita crocanta deasupra.
Sunt de neratat! Recunosc ca incadrez aceasta reteta in categoria preferintelor familiei noastre, alaturi de pricomigdale si bezelele clasice.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Caroline cu crema de piersici
Lasă un răspuns