WordPress Templates

Antricot glazurat cu miere si ananas

Se apropie sarbatorile si mi-as dori sa am pe masa unele preparate „speciale”, dar care sa nu necesita multa munca sau care sa fie extrem de laboriaose. Imi plac mesele festive, cu mancarurile si preparatele alea extraordinar de migaloase, imbelsugate, dar nu mi-a placut niciodata sa stau cu orele sa le pregatesc. Prefer sa am cateva fleuri de mancare simple, gustoase, care se pot reutiliza in diverse combinatii atunci cand a doau zi parca nu mai ai chef de aceiasi piftie, aceiasi tarta sau aceiasi friptura, rulada etc, fie ea oricat de dragalita si invartita si rumenita. Asa se face ca reteta asta de antricot glazurat cu miere si ananas este pe atat de simpla si usor de preparat, pe atat de versatila. Ceea ce va ramane de la masa de sarbatoiare se poate utiliza in sanvisuri calde sau reci, a doua zi, dimineata la mic dejun, sau la pachet cand plecati spre patinoar sau intr-o mica excursie si va trebuie ceva „la ghiozdan”. Carnea e frageda, suculenta, dulce-aromata, si arata si minunat. Si dupa cum v-am spus: nu e nevoie de munca si nici de multe ingrediente. Iar o conserva de ananas rondele de la Sun Food, va fi unul din ingredientele de baza, pe langa bucata de carne, evident.

Antricot glazurat cu miere si ananas

Ingrediente pentru reteta de Antricot glazurat cu miere si ananas

Antricot glazurat cu miere si ananas
  • 1 bucata antricot de pork, cam 1kg
  • 1 conserva ananas rondele Sun Food
  • 2 linguri de miere de albine
  • 2 linguri sirop de artar
  • 2 linguri zahar muscovado
  • 1 lingura mustar
  • 50 ml ulei
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • piper boabe
Antricot glazurat cu miere si ananas

Mod de preparare pentru reteta de Antricot glazurat cu miere si ananas

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Luati bucata de carne si taiati-o in felii (cam de jumatate de centimetru grosime) pana jos, al baza antricotului, fara a le separa insa.

Intr-o tava puneti o foaie de copt si deasupra puneti bucata de carne. Turnati deasupra ei uleiul si o jumatate din sucul din conserva de ananas rondele plus 50 ml apa. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 30 minute, la 170 grade.

Intr-o craticioara amestecati restul din sucul de compot de ananas rondele cu mustar, miere, zahar muscovado, zeama de lamaie si siropul de artar, boabele de piper rosu. Puneti pe foc pana da un clocot sau doua si zaharul e topit. Trageti la tigaie in putin ulei rondele de ananas.

Scoateti bucata de carne de la cuptor si turnati deasupra, intre felii, siropul dulce-aromat din miere si ananas.

Acoperiti tava cu foaie de aluminiu si lasati la cuptor 10 minute. Desfaceti folia si lasati la cuptor, cu ventilatie inca vreo 7 minute, pana capata o culoare frumoasa. Mai stropiti bucata de carne cu zeama din tava din cand in cand.

Antricot glazurat cu miere si ananas

Cateva rondele de ananas vor completa intregul meniu „sofisticat”. Deci, ce zici? Pui un antricot glazurat su miere si ananas pe masa te de Sarbatoare?

Antricot glazurat cu miere si ananas

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Antricot glazurat cu miere si ananas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.