Hummus cu usturoi si morcov copt
Zilele trecute am aflat ca ar fi post, si m-am gandit sa fac si eu ceva „verde”, fara carne. Prefer sa spun ca pregatesc retete fara carne, retete „verzi” decat sa psun ca sunt de post. Asta pentru ca in principal pentru mine postul inseamna cu totul si cu totul altceva decat a nu manca „oua, lapte, carne”. Incerc sa tin post in fiecare zi, desi va marturisesc ca mi-e tare greu cand vad nimicul lumii care ne inconjoara. Nu sunt genul de om care sa renunt la stiri, la online, sa bag capul in pamant si sa-mi creez o lume roz. Pentru mine, viata de dincolo de zidurile casei mele este esentiala. Nu la modul ca ma intereseaza ce face vecinul x sau y, nu la asta ma refer. Dar trebuie sa fiu in contact cu vremea si cu vremurile. Asa ca mi-e greu cu postul. Cat despre a tine post, adica a nu manca anumite chestii imi este dificil pentru ca nu mi-am impus vreodata asa ceva. Dar reteta fara cane, oua, lapte mai fac si cred ca gasiti pe aici pe blog, daca veti cauta.
Dar ca sa revenim la oile noastre, astazi am pregatit niste hummus cu usturoi si morcov copt, o varianta dulce si „altfel” decat hummusul cu care m-am tot obisnuit. Variatiuni pe tema hummus gasiti aici pe blog, doar sa dati o simpla cautare: hummus cu vinete, de vara, platou cu hummus, hummus cu sfecla si tot felul de alte retete cu hummus!
Pana una alta, va povestesc imediat despre reteta de astazi: hummus cu usturoi si morcov copt pe care il preparati repejor cu ajutorul unei conserve de naut de la Sun Food.
Ingrediente pentru reteta de Hummus cu usturoi si morcov copt
- 1 conserva naut Sun Food
- 200 gr morcov
- 3 caciulii de usturoi
- sare de mare grunjoasa
- 1/2 lingurita tahini
- ulei de floarea soarelui
- seminte de dovleac
Mod de preparare pentru reteta de Hummus cu usturoi si morcov copt
Mai intai va trebui sa coaceti usturoiul si morcovul. Pentru aceasta incalziti cuptorul la 200 grade. Luati doua tavi micute. Usturoiul ii dati jos primul rand de foi, apoi ii taiati deasupra un capac. Stropiti caciuliile cu ulei de floarea soarelui si presarati sare de mare grunjoasa. Inveliti in folie de aluminiu si dati la cuptor, la 180 grade pentru 40 minute. Intr-o alta tigaita puneti folie de aluminiu sau foaie de copt si asezati morcovii taiati pe lung in patru. Stropiti cu ulei de masline si sare si dati la cuptor pentru 30 minute. Ambele tavi simultan.
Apoi intr-un vas puneti boabele de naut scurse de zeama in care au fost conservate. Adaugati o jumatate de lingurita de tahini, (pasta de susan), si morcovii copti, cu tot cu zeama lasata (daca au lasat zeama) . Adaugati usturoiul copt, scos din foi. Cu ajutorul unui blender vertical, de mana, transformati totul in pasta. Daca e nevoie puteti adauga putina apa plata.
Imediat ce ajungeti la consistenta dorita, transferati in bolul de servit.
Stropiti cu ulei de dovleac si dichisiti cu seminte de dovleac.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Lasă un răspuns
Mere coapte
2 Responses to Hummus cu usturoi si morcov copt
Mananc mai rar hummus, asa ca de regula nu prea ma tenteaza. Dar acesta arata pur si simplu delicios.
Multumesc pentru vizita, Denisa. Da, acest hummus este pur si simplu delicios 🙂