Mancare de gogosari copti
Cumparasem niste gogosari cu gandul de a face vreo tura de gogosari in sos de mustar. Insa cand am ajuns acasa nu am mai avut chef de a pune cateva borcanele deoparte pentru camara (desi ieri cand am trecut prin piata iar m-a lovit dorul). Astfel ca ma luat cativa gogosarisi i-am copt, alaturi de niste ardei kapia, am scos o conserva de rosii de la Sun Food si am facut o mancare de gogosari copti cu o bucata zdravana de mamaliga calda. O minunatie, parol!
Si daca pastrati gogosari copti la congelator puteti sa faceti mancarea asta si in Postul Craciunului, ca tot se apropie sarbatorile acusica.
Ingrediente pentru reteta de mancare de gogosari
- 1 conserva rosii Sun Food
- 8-10 gogosari
- 1 ceapa mare
- ulei de floarea soarelui
- sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- un strop de zahar
- boabe de piper
Mod de preparare pentru reteta de mancare de gogosari
Luati niste gogosari mari, carnosi si frumosi. Spalati-i, stergeti-i cu un prosopel de bumbac si puneti-i la copt pe o tabla de fonta, pe aragaz sau plita. Puneti-i intr-o cratita incapatoare, presarati niste sare pe ei si acoperiti cratita cu un capac. Lasati-i asa vreo jumatate de ora, dupa care ii curatati de coaja arsa.
Curatati-i de cotoare si seminte. Taiati-i in suvite subtiri sau bucatele (cum va este mai comod).
Tocati ceapa grosier. Intr-o cratita incapatoare caliti ceapa pana ce devine aurie si se inmoaie ( la foc mic). Adaugati bucatile de gogosar copt. Stingeti totul cu o conserva de rosii de la Sun Food, pe care ati transformat-o in pasta cu ajutorul unui blender. Amestecati si adaugati o ceasca de apa. Lasati sa fiarba, la foc mic, cam 30 de minute. Adaugati boia de ardei, boabele de piper si un strop de zahar. Fierbeti la foc mic-mic inca 5 minute. Scoateti si lasati sa se racoreasca usor.
Intre timp faceti si o mamaliga.
Absolut delicios. Si daca va ramane din portia asta de mancare de gogosari o puteti manca si cu paine, a doua zi, chiar daca este rece.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
O luna de cand folosesc Optifibre
Lasă un răspuns