Supa de capsuni cu fructe caramelizate
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cand se deschide sezonul capsunilor, chiar si cu acelea din supermarket (sunt ok in mare parte si nu situ cum se face ca anul asta am gasit capsuni tare bune la caserola) deci cand se deschide sezonul capsunilor, eu nu mai stau pe ganduri si hop top sar cu retetele in care se regasesc minunile astea rosioare. Am stat mult si m-am gandit daca sa scriu reteta asta folosind termenul de „capsuni” sau „capsune” caci stiu bine ca politia gramaticii sare la gatul oricui o stalceste. Dar, dar, dar cica e corect sa folosesti ambii termeni si zau ca parca nici nu ma dor degetele sau neuronul citind capsuni sau capsune.
Astazi va aduc o supa de capsuni cu fructe caramelizate, cu fructe topicale mai exact. Pentru reteta asta am folosit fructe tropicale in conserva de la Sun Food, un mix de papaya rosu, ananas, guava, papaya galben in sirop slab indulcit. Sunt ideale pentru orice tip de reteta rapida. Stiu ca nu multi cunoasteti sau ati gustat din supa de capsuni cu fructe caramelizate, dar e o delicatesa de care trebuie sa incepepti sa va bucurati. E o supa rece, cremoasa, o bunatate binevenita intr-o zi torida. Si se face atat de repede si de usor, iar copiilor le va placea cu siguranta. Iar pentru adulti as recomanda si un strop de vin (maxim 30ml) in care sa „aburiti” capsunele. Prima data cand am gustat asa ceva am crezut ca sunt in rai, ca am murti si am inviat. Am asteptat cam mult sa fac si eu reteta asta, trebuie sa recunosc, si asta pentru ca niciodata nu reuseam sa ma opresc la timp, sa mai salvez cateva capsuni pentru asa o delicatesa. Asta e 🙂 Am gasit pe net diverse variante de supa de capsuni, insa nu m-a incantat deloc ideea in care trebuia sa adaug si smantana, iaurt sau orice alt produs lactat. Imi place foarte tare capsunile cu smantana si zahar, dar am vrut ca supa de capsuni cu fructe caramelizate sa fie ceva special si cred ca varianta pe care am preparat-o este de departe cea mai buna, mai racoroasa, cea mai simplu de realizat.
Ingrediente pentru reteta de Supa de capsuni cu fructe caramelizate
- pentru 3 portii generoase
- 500 gr capsuni
- 2 conserva de fructe tropicale
- 2 linguri zahar tos
- 1 lingura zahar muscovado
- 1/2 lamaie
- frunze de menta proaspata
Mod de preparare pentru reteta de Supa de capsuni cu fructe caramelizate
Intr-o craticioara puneti sucul, siropul slab indulcit din conserva de fructe tropicale. Asa cum am spus si in descriere, pentru adulti as recomanda sa folositi si cativa ml de vin, iar in momentul in care e fierbinte sa adaugati capsunile. Optional, asa. Adaugati o lingurita de zahar si dati in clocot. Adaugati capsunile taiate in doua si lasati pe foc mic 3 minute. Adaugati sucul de la o jumatate de lamaie si frunzele de menta. Acoperiti cu un capac si trageti de pe foc. Lasati sa stea asa cam 10 minute. Transferati totul intr-un blender si faceti-le pasta. Treceti compozitia prin sita si astfel ati obtinut supa de capsuni.
Intr-o cratita puneti zaharul tos si muscovado si caramelizati-l usor. Adaugati fructele tropicale din conserva si amestecati, pe foc mic mic pana se ingroasa si capata consistenta.
Transferati supa de capsuni in boluri si dati la rece pana se racesc complet. Garnisiti cupele cu fructele tropicale caramelizate, capsuni proaspete si frunzulite de menta.
O delicatesa de care trebuie sa va bucurati si voi! Deci, cine incearca?
3 Responses to Supa de capsuni cu fructe caramelizate
-
Ce tare ai fost cu politia gramaticii! Si mie-mi da fiori! :)) Si mai exista si politia capsunilor autohtone. Unele doamne sunt convinse ca romanii au inventat capsunile si nici o alta tara din lume nu poate produce in veci unele mai bune. Experienta mea le contrazice, dar cine-s eu sa-mi dau cu parerea?
Revenind on topic (caci exista si o politie a off topicurilor :))) supa de capsuni nu am incercat inca, dar a ta arata fabulos si e musai sa o fac si eu!
Lasă un răspuns
Lapte de cocos facut in casa
[…] pe vremea asta merge si o supa rece de capsuni. Ai […]