WordPress Templates

Prajitura de naut si ciocolata

Cand am primit provocarea de a face dulciuri in care sa folosesc boabe de naut, am dat „usor” ochii peste cap si mi-am zis: „pana aici ti-a fost”. Nu ma pricep foarte tare la dulciuri si mai ales nu stiam ce anume as putea sa fac cu o conserva de naut de la Sun Food astfel incat sa fie desert si delicios si, daca se poate, aspectuos. M-am gandit initial la niste negrese cu naut, dar nu am avut curaj. Apoi m-am gandit la niste boabe de naut in caramel (deci idei am, nu zic!) insa cand m-am pus pe gatit mi-am dat seama ca nu am nicio lingura de zahar tos pentru a-l carameliza. Astfel ca am improvizat si am facut naut crocant dulce cu scortisoara. Dar gandul la o prajitura de naut si ciocolata a revenit cumva sistematic. Asa a iesit minunea de astazi, bineinteles dupa un research pe Pinterest. Prajitura de naut si ciocolata e o prajitura cu miez moale, umed, cipsuri delicioase de ciocolata, iar prajitura asta in final capata un gust de nuci amestecate cu ciocolata. Cel putin asa a spus Miruna. E o prajitura vegana, fara gluten si de post.

Prajitura de naut si ciocolata

Ingrediente pentru reteta de Prajitura de naut si ciocolata

Prajitura de naut si ciocolata

  • 1 conserva de boabe de naut Sun food
  • 2 linguri de unt de alune
  • 1 lingurita unt de cacao bio
  • 2 linguri sirop de cocos
  • 50 ml bautura vegetala de caju
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • o mana de cipsuri de ciocolata
  • un praf de sare de mare

Prajitura de naut si ciocolata

Mod de preparare pentru reteta de Prajitura de naut si ciocolata

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Intr-o tava micuta de 12*19 cm puneti o foaie de copt.

Folositi un blender puternic pentru a omogeniza toate ingredientele. Eu am folosit blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality care s-a descurcat foarte bine si a creat o compozitie perfecta, fina si catifelata. Cu cat compozitia este fina, cu atat prajitura de naut si ciocolata va iesi extraordinar de buna.

Astfel ca in vasul blenderului puneti boabele de naut scurse de zeama in care au fost conservate. Adaugati untul de alune, untul de cacao bio, siropul de cocos, praful de sare si praful de copt. Porniti blenderul si adaugati treptat bautura vegetala de caju, pana la omogenizare completa.

Turnati compozitia intr-un bol. Incorporati cipsurile de ciocolata (bio) si turnati compozitia in tava. Nivelati. Presarati deasupra cateva cipsuri de ciocolata, care vor ramane deasupra si nu se vor topi.

Dati tava la cuptor, la 160 grade pentru 30-35 minute. Scoateti tava de la cuptor si transferati prajitura de naut si ciocolata cu tot cu foaia de copt pe un gratar metalic. Lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in patrate mari.

Pastrati bucatile de prajitura de naut si ciocolata, la frigider, intr-o cutie de hartie.

Va asigur ca este delicioasa, cu blat sfaramicios si miez ciocolatos, umed.

Prajitura de naut si ciocolata Prajitura de naut si ciocolata Prajitura de naut si ciocolata

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.