Supa rece de fasole cu porumb dulce
Marturisesc ca zilele astea a fost tare cald, desi weekend-ul trecut a fost uratel si ploios, astfel ca meritam soare mult si caldura. Pe mine nu ma deranjeaza soarele si vremea asta calda, insa atunci cand am treaba si multa munca, parca nu ma bucur ca e atat de cald. De regula ma apuca stresul si chiar ma supar pe vreme, parca as vrea sa fur tot soarele doar pentru mine, sa il tin ascuns si sa il eliberez in perioada in care iau vacanta 🙂 Iar in perioadele astea calduroase nu am chef sa gatesc nimic, dar nimic. Daca nu ar fi Miruna care ba vrea aia, ba vrea aialalta, ba „carnita pe os”, cred ca nici nu as mai intra in bucatarie. Insa de cand am blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality am descoperit ca supele crema sunt ideale. Si rapide. Asa s-a petrecut si de data asta cand am „preparat” o supa rece de fasole cu porumb dulce.
Despre supele reci nu stiu foarte multe si abia acum incep sa le descopar si sa vi le dezvalui. Insa daca stati pe Pinterest va veti clati ochii cu niste fotografii minunate cu boluri de supe reci delicioase si apetisante. De ajutor mi-au fost conservele de la Sun Food, o conserva de porumb dulce si o conserva de fasole boabe. Cu Sun Food am mereu ingredientele perfecte pentru meniuri rapide.
Ingrediente pentru reteta de Supa rece de fasole cu porumb dulce
- 1 rosie mare ( indicat ar fi sa aveti o rosie galbena)
- 1 ardei gras galben
- 1 fir de ceapa verde, doar partea alba
- 1 conserva de fasole alba
- 1 conserva de porumb dulce
- sare
- piper alba proaspat macinat
- ulei de floarea soarelui
- 1/2 lingurita turmeric
- marar verde
- rosii uscate in ulei
- 2-3 ridichi micute
Mod de preparare pentru reteta de Supa rece de fasole cu porumb dulce
Pentru a prepara aceasta supa rece de fasole cu porumb dulce este nevoie sa aveti un blender la indemana. Eu l-am pus la treaba pe G21 Perfect Smoothie Vitality si am avut supa rece gata intr-un minut.
In vasul blenderului puneti rosia taiata in doua, ardeiul gras taiat in patru si curatat de cotor si seminte. Adaugati boabele de fasole scurse de lichidul in care au fost conservate si trecute prin cateva jeturi de apa rece. Adaugati partea alba de la un fir de ceapa verde, o jumatate de conserva de boabe de porumb, ulei, sare, turmeric. Porniti blenderul si gata supa. Adaugati o ceasca de apa rece pentru a da consistenta fluida.
Transferati supa in boluri reci si garnisiti cu bucati de rosie uscata in ulei, ridichi, boabe de porumb dulce, marar verde.
Un deliciu de vara plin de fibre, minerale si vitamine. Rapid, bun si atat de simplu de preparat!
Mai multe retete Sun Food gasiti aici pe blog sau pe facebook urmarind hastag #ProvocareaSunFood
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Smoothie de banane cu canepa
Lasă un răspuns