Clafoutis cu mure
Va plac tartele cu fructe? Dar genul ala de tarta: clafoutis? Mie asa si asa. Si depinde foarte mult ce fel de fructe se folosesc. De regula fructele mai acrisoare sunt cele care se preteaza cel mai bine la genul asta de „tarta” cu o consistenta densa, altfel decat cea cu care suntem obisnuiti cand vine vorba de tarta cu fructe. Imi place foarte mult o felie generoasa de clafoutis cu visine alaturi de o cupa de inghetata de vanilie… adorabil! Dar nu stiu ce mi-a venit si am incercat varianta de clafoutis cu mure, inlocuind si untul de origine animala cu untul de cacao. Astfel ca e o tarta cu o consistenta si mai densa, tare, fresh, cu o aroma usoara de ciocolata.
Ingrediente pentru reteta de Clafoutis cu mure
- 400 gr mure
- 50 gr unt de cacao
- 120 gr faina
- 100 gr zahar
- 220 ml lapte
- 4 oua
Mod de preparare pentru reteta de Clafoutis cu mure
Incalziti cuptorul la 200 grade. Ungeti o tava de tarta sau rotunda cu inel cu unt si tapetati cu faina.
Puneti in tava fructele, in cazul asta murele, pe intreaga suprafata a tavii.
Intr-un bol amestecati faina cu zaharul. Adaugati ouale si laptele. Amestecati pana incep sa se lege. Adaugati untul de cacao topit si omogenizati. Veti obtine o compozitie densa, groasa dar fluida. Ca un fel de smantana mai grea.
Turnati compozitia peste murele din tava.
Dati la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade.
Cand este coapta, scoateti tava si lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in triunghiuri.
Cam asta-i. E delicioasa si evident ca e si mai placuta pentru cei care sunt cumva obisnuiti cu gustul unui clafoutis bun si dens.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Lasă un răspuns
Creme Toleriane si pielea frumoasa
2 Responses to Clafoutis cu mure
Au iesit super pozele cu clafoutis-ul. Vreau si eu sa fac, sper sa iasa ceva ceva:)
Multumesc de vizita, Mariana. Spor cu clafoutisul 🙂