WordPress Templates

Choux reteta de baza

Am tot facut reteta asta de aluat de choux in diverse retete, pe care le gasiti aici pe blog. Imi place aluatul asta pentru ca este extrem de versatil, poate fi folosit pentru eclere, pentru choux umplut cu crema de vanilie, ciocolata, pentru choux umplute cu pasta de legume, de branza sarata, si sunt tare frumoase de avut pe o masa de sarbatoare. Se pot pastra si la frigider o saptamana, inchise intr-o punga. Asa ca m-am gandit ca e timpul sa scriu si reteta pentru Choux reteta de baza cum s-ar spune. Choux reteta de baza am preluat-o din cartea scrisa de Silvia Jurcovan, Carte de bucate, o carte de baza pentru tinerele gospodine.

Choux reteta de baza

Ingrediente pentru aluatul de Choux reteta de baza

  • 125 gr faina
  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 3 oua (60 gr bucata)
  • un praf de sare
Choux reteta de baza

Mod de preparare pentru aluatul de Choux reteta de baza

Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol.

Intr-o craticioara de un litru punem la fiert apa cu sarea si cu untul. Cand a inceput sa fiarba tragem craticioara de pe foc si adaugam toata faina, deodata. Amestecam repede si serios pana obtinem o pasta omogena si faina s-a incorporat. Trebuie amestecat rapid si in acelasi sens pentru ca aluatul sa nu faca cocoloase. Lasam apoi compozitia sa se racoreasca 10 minute.

Batem ouale spuma, dupa care le incorporam in compoziti preparata dupa cum am spus mai sus. Turnam cate putin si amestecam continuu pana cand compozitia devine lucioasa si omogena.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Incalzim cuptorul la 220 grade.

Luam din compozitie cu lingura/lingurita si punem gramajoare de aluat lasand distanta de 4 cm intre ele. Puteti sa le faceti si cu posul, astfel incat sa le dati o forma frumoasa.

Dati la cuptor pentru 10 minute la temperatura la care ati incalzit cuptorul (treapta 7/220) dupa care reduceti flacara si lasati la foc mic inca 20 minute. Gogosicile vor creste frumos si vor deveni goale pe dinauntru. In orice caz spionati totul de dupa usa inchisa a cuptorului. Nu o deschideti sub nici o forma in primele 20 de minute, pentru ca choux-urile sa prinda forma, sa se ridice frumos, altfel vor ramane cleioase in interior. Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul si sa ramana goale in interior. Se coc cam 30-40 minute.

Choux reteta de baza

Cand sub gata coapte, le scoateti si le lasati la racit pe un gratar metalic. Se pot pastra mai multe zile, dar puse intr-o punga de plastic in frigider.

Le puteti umple cu diverse creme dulci sau sarate, cu paste de legume sau branza. Le puteti consuma ca atare alaturi de inghetata, in vestitul profiterol.

Choux reteta de baza

Oricum ar fi choux-urile sunt absolut delicioase!

Choux reteta de baza

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.