Omleta cu urzici si naut
Sunt tare bucuroasa ca am mai gasit o punguta cu urzici la magazin 🙂 O punguta mica, e adevarat, de fapt mai mult o manuta de urzici, cred ca vreo 300 de grame. Si ca sa ma bucur de ele am pus rapid de un mic dejun intarziat: omleta cu urzici si naut. Reteta asta e atat de simpla ca nici nu iti vine sa crezi. Iar nautul il gasiti la conserva la Sun Food . E un real ajutor cand ai nevoie de o mancare rapida si usoara.
Ingrediente pentru reteta de Omleta cu urzici si naut
- 4 oua
- 1 conserva de naut Sun Food
- 300 gr urzici (adica cateva maini bune)
- 5-6 catei de usturoi (optional)
- sare
- ulei
Mod de preparare pentru reteta de Omleta cu urzici si naut
Spalati si curatati urzicile. Fierbeti-le in putina apa cu sare. Nu mult, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgeti-le si tocati-le. Trageti-le la tigaie impreuna cu niste usturoi si boabele de naut.
Separat bateti ouale. Intr-o tigaie incalziti o lingura de ulei si turnati ouale batute. Lasati la foc moderat pana incepe sa se rumeneasca pe o parte. Adaugati urzicile si nautul pe o jumatate din omleta. Rulati incet omleta in tigaie si lasati la copt 5-7 minute. Nu va faceti probleme daca s-a sfaramitat sau nu iese perfecta. Nu asta conteaza 🙂
Transferati omleta cu urzici si marar pe o farfurie calda. Absolut delicios!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Supa crema de porumb dulce cu creveti
Lasă un răspuns