WordPress Templates

Lapte condensat – home made

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
 

Am încercat o reţetă de Lapte condensat, pe care am preluat-o de la Felis, un mare talent în ale bucătăriei. Mulţumesc Felis.

Lapte condensat

Ingrediente pentru Lapte condensat

  • 75 ml apă fierbinte
  • 40 gr zahăr
  • 60 gr miere de albine
  • 60 gr unt
  • 130 gr lapte praf neîndulcit
  • esenţă de vanilie

Mod de preparare pentru Lapte condensat

Se pune apa la înfierbântat şi apoi se adauga zahărul, mierea de albine, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă totul până se topeşte zahărul.

Se amestecă apoi laptele praf şi se amestecă continuu până se omogenizează totul foarte bine.

Se poate păstra maxim 7 zile la frigider.

Se foloseşte la diverse creme pentru prăjituri, torturi.

Lapte condensat
Lapte condensat
Spor la lucru şi multă răbdare!

15 Responses to Lapte condensat – home made

  1. […] cutie lapte condensat (din comert, ori puteti folosi lapte condensat home […]

  2. […] cutie lapte condensat (din comert, ori puteti folosi lapte condensat home […]

  3. […] cutie lapte condensat (din comert, ori puteti folosi lapte condensat home […]

  4. […] cutie lapte condensat (din comert, ori puteti folosi lapte condensat home […]

  5. […] regala. Asta pentru ca aveam niste lime ce se cereau a fi inlocuite cu altele mai noi  si niste lapte condensat, (il puteti cumpara de la delatte daca nu aveti curaj sa-l faceti voi in casa). Asa ca luata de […]

  6. […] e cel mai bun (dupa cel facut in casa, a carui reteta o gasisti la postarea mea despre lapte condensat home made), amestecati si lasati la racorit. Frisca lichida o bateti pana devine tare, adica sa […]

  7. […] gr lapte condensat (adica o conserva de la delatte, daca nu aveti facut de voi in […]

  1. felis spune:

    Alice… Ai facut laptele!… Super!!… Sa vezi de acum ce faci tu toate prajiturile si torturile cu lapte condensat!!… Duminica frumoasa!

  2. Alice spune:

    Da, felis. l-am facut si am facut si tortul inspirata de creatia ta. voi pune pe blog..cand voi avea ceva ragaz. fata mea e bolnavioara momentan si nu am gandul la postari acum.

  3. Prin fierbere mierea isi pierde calitatile sale. Peste 40 grade mierea nu mai este aceeasi. Recomand adaugarea acesteia in compusi cu temperatura sub cea de mai sus. Asta daca aveti miere naturala. Pentru mierea din comert nu conteaza pentru ca acel produs nu are nimic in comun cu mierea de albine.

  4. yaya6 spune:

    multumim pentru reteta ,e de incercat si apoi de repetat

  5. Alice spune:

    multumesc pt ionmformatie, miere de albine ecologica
    yaya6 multumesc pt vizita, incearca reteta si nu vei regreta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.