Placinta la tigaie cu naut si branza de burduf
O primavara bacoviana, asa as numi eu perioada asta din luna mai. Parca nu se mai termina cu ploaia si norii, desi e naduseala si o vreme numai buna de hoinarit pe dealuri. Dar, dar… ar trebui sa privesc si partea buna: aceea ca pot sa coc si sa fac ceva placinte 🙂 Astfel ca mi-a venit pofta de niste placinte la tigaie si niste placinte coapte, o pofta nebuna de nici nu pot sa va descriu. Am luat o conserva de naut si niste branza de burduf, cateva cozi de ceapa verde si iaca am gatit o Placinta la tigaie cu naut si branza de burduf. Cum sa va spun ca e? Nu va spun, va las sa va uitati la poze si sa va puneti si voi pe treaba. Aaa, iar nautul il gasiti gata fiert si pufos in conserva la prietenii mei de la Sun Food. Hai, la treaba!
Ingrediente pentru reteta de Placinta la tigaie cu naut si branza de burduf

- 100 ml lapte caldut
- 1 1/4 pahar faina 000
- un strop de sare
- 1 conserva naut Sun Food
- 100 gr branza de burduf
- 2 fire ceapa verde
- 1 lingura ulei de masline
- 50 ml iaurt

Mod de preparare pentru reteta de Placinta la tigaie cu naut si branza de burduf
Aluatul: Intr-un bol amestecati faina cu sarea si laptele caldut si amestecati, framanatand usor cu degetele rasfirate pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Daca vi se pare ca mai trebuie putina faina, adaugati in timp ce framantati. Nu trebuie sa obtineti un aluat dens si tare ca la taiteii de casa, ci un aluat obisnuit, ferm, nelipicios. Lasati aluatul sa se odihneasca, timp in care pregatiti umplutura.
Impartiti aluatul in doua bucati pentru a fi mai usor la intins foaia. Pe masa infainata intindeti cu sucitorul bucata de aluat pana obtineti o foaie rotunda si cat mai stravezie. Ideal este sa se vada prin ea 🙂 . Apoi faceti rulourile. De-a lungul foii, pe o margine, intindeti cu o lingura din compozitie.
Rulati aluatul fix o data si jumatate, doar cat sa acoperiti umplutura, sa o inchideti in rulou. Nu rulati mai mult de o data si jumatate, pentru ca riscati sa ramana placinta cruda la copt. E foarte important sa tinem cont de acest pas. Deci rulati o data si jumatate, apoi taieati de-a lungul foii rulate. Aceasta fasie umpluta, acest rulou umplut il rulati sub forma de melc si il puneti in mijlocul tigaii unse cu ulei. Luati iarasi din compozitie si veti pune pe marginea foii de aluat, in linie, rulati iarasi o data si jumatate, taiati ruloul umplut si il asezati in tigaie, in jurul melcului din mijlocul tigaii. Procedati astfel pana terminati intreaga cantitate de aluat, tot punand cate un rulou in prelungirea celuilalt rulou, pana ce se formeaza un melc mare si intreaga suprafata a tigaii e acoperita.

Poze pentru o maibuna intelegere a procesului tehnologic 🙂 gasiti aici, la reteta de placinta la tigaie cu pesto.
Pentru umplutura puneti intr-un bol boabele de naut, uleiul si iaurtul. Cu ajutorul unui blender vertical trasnformati totul in pasta. Amestecati apoi cu branza de burduf si cu ceapa verde taiata rondele subtiri.
Puneti apoi tigaia cu placinta pe foc si o coaceti la foc moderat pana se rumeneste si capata o crusta frumoasa. Apoi intoarceti cu ajutorul unui capac si coaceti placinta pe cealalta parte. Punem un capac pe tigaie, rasturnati dintr-o miscare, intorcand-o. Exact ca la o tortilla. Coaceti si pe cealalta parte si o scoateti pe o farfurie.

Delicioasa si calda si rece!


Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Choux reteta de baza
Lasă un răspuns