Tocanita de vita cu paste
by Alice Ciobanu
Intrucat iubesc pastele la nebunie, le ador pur si simplu, in nestire de cand am masina mea de paste, primita cadou de la fini. E atat de simplu sa le faci singur, sa le ai mereu proaspete. Am ales sa prepar o reteta de tagliatelle cu tocanita suculenta de vacuta 🙂 Cu alte cuvinte o Tocanita de vita cu paste.
Sa povestim reteta…
Ingrediente pentru Tocanita de vita cu paste
- 200 gr faina
- 2 oua
- un praf de sare
pentru tocanita:
- 100 gr costita taiata fasii
- 1 ceapa potrivita ca marime, tocata
- 1 morcov dat pe razatoarea mica
- 2-3 catei de usturoi tocati
- 400-500 gr carne tocata de vita
- 100 ml suc de rosii
- 2 foi de dafin
- un praf de nucsoara
- 200 ml vin rosu
- 200 ml supa de vita (de oase)
- un caus de unt
- un praf de sare
Mod de preparare pentru Tocanita de vita cu paste
Pregatim mai intai tocanita, pentru ca in timpul in care aceasta va fierbe mocnit, vom putea sa ne ocupam linistiti de paste.
Deci sa incepem cu tocanita de vita… Intr-un ceaunel sau vas cu fundul mai gros, puneti un caus de unt, cam 30-40 gr si cand s-a topit vom pune costita taiata fasii. Amestecati din cand in cand si cand s-a inmuiat putintel aruncati acolo si ceapa tocata marunt. Lasati la foc mic, amestecand constant, pana cand ceapa devine aurie si s-a inmuiat. Aveti grija sa nu le ardeti, atat ceapa cat si costita. Apoi puneti morcovul dat pe razatoarea mica/fina, si cateii de usturoi tocati. Mai lasati pe foc cam 5 minute, amestecati si apoi scoateti totul pe o farfurie calda. Mariti flacara si in acelasi vas prajiti carnea tocata de vita. Adaugati compozitia de costita, ceapa, morcov, sucul de rosii, si fierbeti la foc mic 5 minute. Adaugati apoi frunzele de dafin, nucsoara, vinul si supa de vita. Acoperiti vasul si lasati la foc mocnit pret de o ora.
In timpul acesta vom prepara pastele. Puneti o oala mare cu apa rece la fiert. Pe planseta de lucru vom face aluatul de paste din 200 gr faina, 2 oua eco (din ograda, dar nu e de musai :D) si un praf de sare. Puneti faina pe planseta, faceti o gropita in mijlocul ei, spargeti ouale, aruncati praful de sare si cu mainile curate amestecati totul pana obtineti un aluat de o consistenta tare dar nu foarte elastica. Acum aveti doua posibilitati: ori intindeti foaie cu sucitorul, mai mult dreptunghiulara, o rulati si taiati fasii de 0.5 cm pe care le rasfirati cu degetele, ori veti folosi masina de facut paste.
Impartiti aluatul in doua bile pe care le veti lucra pe rand. Cat timp lucrati o bila de aluat, cealalta tineti-o acoperita cu un prosopel curat, pentru a nu se usca. Luati o bila de aluat si treceti-o prin masina de facut paste, folosind partea masinii de intins foaie. Mai intai la dimensiunea maxima, a tamburului, apoi pe masura ce il treceti de vreo doua trei ori, micsorati dimensiunea. Treceti aluatul prin masina de paste de cateva ori, pana ce intindeti foaie subtire. Pentru a nu se lipi aluatul de tamburul masinii, e bine ca din cand in cand sa presarati putintica faina.
Cand ati obtinut foaia de grosimea dorita, folositi partea masinii de taiat, la dimensiunea mare pentru a obtine tagliatelle. Rasfirati-le putin pe masa de lucru, pana ce treminati de lucrat intreaga cantitate de aluat.
Le taiati in lungime potrivita, 15-20 cm. Fierbeti-le in apa clocotita pana devin al dente. Scurgeti-le de apa.
Puneti paste pe cate o farfurie calda, deasupra cateva linguri zdravene din tocanita fierbinte si serviti cu incredere. Mega-deliciooasa Tocanita de vita cu paste!
Pofta buna!
Si nu uitati sa-mi dati un like si un comentariu. Pupicei!
Lasă un răspuns
Fructe Naive si Marea Aselenaivizare
27 Responses to Tocanita de vita cu paste
Ce poze frumoase! Delicios!
Paste făcute în casă!E mult de muncă, presupun, dar merită efortul, nu? Felicitări și baftă la concurs!
iti tin pumnii draga Alice :* iar de reteta ce sa spun…m-ai dat pe spate cu pastele facute in casa ..yamyyyyyyyyyyyyy
Arata grozav! Succes!
ce ne faci tu cu aparatul de facut paste! mmm! totul gatit in casa. Iar produsul final arata foarte bine!
Super prezentarea, multa munca la paste, dar merita tot efortul, pupici si multa bafta!!!!
Paste facute in casa… yammy!
paste (Si inca facute in casa) si sos….o nebunie !!!!
Buna 😉 imi place !!!
Oooo daaaa, pasteee…si mai ales ca sunt facute in casa…
Iar la ce ingrediente ai folosit sunt 100% sigura ca este super preparatul tau!
Felicitari scumpa mea si multa bafta in continuare, pupici!
Super, arata excelent! Multa bafta!
Arata foarte bine! Succes!
paste homemade…suuupeerr…10 !
Inca o reteta minunata
Ce prezentare frumoasa! Pastele astea cred ca sunt excelente. Nimic nu se compara cu cele facute in casa. Multa bafta la concurs!
Delicioase paste ai pregatit!
Wooow ce nebunie de paste ai facut tu aici!!!Delicios!
ce bune si ce bine arata !! felicitari esti o buna gospodina !! baftaaaaaaaaaaa
ce bune si ce bine arata !! esti o buna gospodina !! felicitari si multa baftaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!
eu acum vad c-ai facut si pastele…frate, ce sa zic…sa-ti dea Dzeu sanatate! ce-mi plac pozele cu pastele:)
delicioase! pastele facute in casa sunt cele mai grozave!
arata apetisant..bafta multa!
Pastele le-ai facut tu !!!! Super, felicitari!!! O adevarata gospodina se incumeta sa faca asa ceva 🙂 Nu stiu prea multe persoane care sa fie asa talentate 🙂 Bafta multa!!!!!!!!
Arata intr-un mare fel!!!
iubesc pastele proaspete, am tot zis ca-mi cumpar masinarie de preparat pastele. Excelent arata!
FELICITARI SI BAFTA,BACOS IULIANA
Sunt fan paste mai ales cele facute in casa;
Bafta la concurs!!