Supa crema de legume coapte
In weekend am primit de la niste prieteni ce au casa la tara, niste rosii crescute la ei in gradina, niste rosii mari, carnoase. Se numesc inima de bou (sper sa nu ma insel, dar parca asa spuneau ca se numeste soiul respectiv). Am facut un ditamai castronul de salata de rosii, din vreo doua am facut o tava de aripi de pui in sos de rosii cu legume si din vreo trei am pu am preparat o supa crema de legume coapte. Asta pentru ca aveam si vreo cativa dovlecei de la socri.
Mi-am propus sa cumpar de la ei vreo 10 kg de rosii sa fac niste zacusca de vinete si poate ceva sos gros si aromat pentru paste. Asa ca m-am trezit acasa cu cateva rosii imense din care parca imi era mila sa le mananc, asa de mari si frumoase erau.
Din cantitatile de mai jos am scos cam trei portii de supa crema de legume coapte si cred ca am copt cam 1.5 kg de rosii. A iesit o supa crema de legume coapte perfecta, cremoasa si delicata. Si cel mai mult a durat cat au stat legumele la cuptor, pentru ca apoi totul a fost prepar instant cu ajutorul blenderului G21 Perfect Smoothie Vitality pe care vi-l recomand cu mare drag. E de nepretuit!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de legume coapte
- 1.5 kg rosii
- 2 morcovi mari
- 1 dovlecel
- 1 ceapa potrivita
- 1 ar5dei gras
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de masline
- sare
- 1/2 lingurita oregano
- 400 ml apa
- mix de seminte (in, dovleac, canepa, susan)
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de legume coapte
Incalzim cuptorul la 180 grade, timp in care ne ocupam de legume.
Astfel ca vom curata morcovul, dovlecelul, ceapa si usturoi. Curatam rosiile de pielita si le taiem in felii groase. Luam o tava incapatoare si randuim frumusel bucatile de rosie pe o hartie de copt. Stropim cu uleiul de masline, sare si oregano si dam tava la cupor pentru 10 minute. Taiem morcovul rondele, ardeiul fasii si dovlecelul felii. Pastram cateva felii de dovelecel pe care le vom pune pe gril. Daca aveti o tigaie de tip gril treaba ar trebui sa fie gata in cateva minute. Usturoiul si ceapa le feliem.
Scoatem tava cu rosii de la cuptor si adaugam si restul legumelor. Marim temperatura la 200 grade si punem tava pentru inca 10 minute.
Transferam totul in vasul blenderului G21 Perfect Smoothie Vitality si adaugam si (aproximativ) 400 ml apa calduta. In functie de cat de fluida va doriti supa crema de legume coapte mai completati cu apa calduta. Treceti totul prin blender si in cateva secunde veti obtine cea mai delicioasa supa crema de legume coapte ever.
Garnisiti farfuriile cu felii de dovlecel, un strop de paprika si seminte. Seminte sau mix-uri de seminte gasiti in orice plafar, iar cele achizitionate sub brand-ul Solaris sunt de foarte buna calitate.
Sper ca v-a placut ideea mea de reteta. La noi farfuriile cu supa crema de legume coapte au disparut instat si am decis ca vom mai face. E ideala si pentru perioadele de post si este buna atat calduta cat si rece.
Mai multe retete preparate cu ajutorul blenderului G21 Perfect Smoothie Vitality gasiti pe blog. Iar blenderul il gasiti la un pret special, direct de la producator.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Salata de vinete cu masline si naut
Lasă un răspuns