Friganele dulci cu piersici
Uneori, duminica lenevesc pana spre pranz. Se intampla rar, e drept, dar uneori se intampla 🙂 Asa a fost si acum multa, multa vreme in urma, cand intr-o duminica m-am trezit foarte tarziu. Ai mei mancasera deja, erau pe la televizor lenevind (si ei) la un film. Si pentru ca s-au strambat din nas cand i-am intrebat daca vor ceva dulce, am hotarat ca e timpul sa imi fac eu niste friganele dulci cu piersici. Asa ca am luat repejor o conserva de piersici in compot, de la prietenii mei de la Sun Food, si vreo cateva felii de paine. Ceea ce a rezultat puteti vedea mai jos, in fotografii, si sper sa va placa si voua, la fel de mult dupa cum ne-au placut noua.
Ingrediente pentru reteta de Friganele dulci cu piersici
- cateva felii de paine
- lapte
- zahar muscovado
- compot de piersici Sun Food
- miere de albine
- scortisoara pudra
- smochine proaspete
- smantana slaba
Mod de preparare pentru reteta de Friganele dulci cu piersici
Bateti laptele cu zaharul muscovado. Luati fiecare felie de paine si tavaliti-o prin laptele dulce. Rumeniti feliile de paine in tigaie, in putin ulei. Pe ambele parti.
Scoateti-le si stropiti-le cu miere de albine. Dichisiti feliile de friganele dulci cu piersici jumatati, din compot de la Sun Food. Presarati scortisoara.
Desfaceti smochinele proaspete si presarati peste ele miere de albine.
Apoi bucurati-va de un mic dejun tarziu si foarte dulce. Voua va plac friganelele? Am incercat si varianta de friganele fara gluten si au fost delicioase, iar friganelele cu ananas caramelizat e un desert ce poate rivaliza cu alte deserturi mai „elaborate” 🙂 Friganelele sunt desertul copilariei, nu-i asa?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Supa crema de cartofi
Lasă un răspuns