Paste cremoase cu carnati
De curand am primit un cos cu produse din gama Maestro de la Caroli, un cos cu bunatati: carnati si salam Maestro. Gama Maestro este produsa cu ingrediente 100% naturale, carnatii au in compozitie doar carne de porc, condimente, telina si sare. Am testat produsele si sunt foarte bune, deloc sarate sau cu gustul acela „metalic-salciu” cu care ne-am obisnuit in cazul unor carnati aflati in comert. Au o culoare frumoasa, fara mult „rosu” semn ca nu au adaugate chestii care sa potenteze culoarea, gustul sau consistenta. La prajit carnatii se comporta frumos 🙂 adica nu improasca apa, nu crapa, nu pocnesc si nu scad in dimensiune, semn ca apa nu a fost folosita in compozitia lor. Si tot m-am gandit si invartit ce sa prepar, ce reteta sa va arat, si pana la urma ideea de paste cremoase cu carnati mi-a suras tare bine.
La prima vedere ati zice ca ce e asa de special la o reteta de paste cremoase cu carnati sau de ce ati prepara paste cu carnati. Pai pentru ca sunt extrem, extrem de bune, cu sos cremos in adevaratul sens al cuvantului si sunt tare satioase. Se pot si reincalzi, astfel ca pot fi luate la caserola la job, fara probleme.
Ingrediente pentru reteta de Paste cremoase cu carnati
- 2 carnati subtiri Maestro
- 200 gr paste
- 1/2 ceapa potrivita
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/4 lingurita oregano
- 1/4 lingurita cimbru
- 50 ml suc de rosii
- 1-2 linguri sos de rosii pentru paste
pentru sosul alb
- 30 gr unt
- 100 ml lapte
- 1 lingura rasa faina
- un strop de sare
- 50-75 gr mozzarella
- parmezan
Mod de preparare pentru reteta de Paste cremoase cu carnati
Intr-o cratita puneti apa la fiert. Cand clocoteste adaugati pastele si fierbeti conform indicatiilor de pe ambalaj.
Taiati ceapa marunt si tocati usturoiul. In doua linguri de ulei, intr-o tigaie, caliti ceapa si usturoiul, la foc mic, pana se inmoaie. Adaugati carnatii taiati in bucati potrivite si rumeniti pe toate partile un minut, doua. Stingeti cu sucul de rosii si sosul de rosii pentru paste. Adaugati condimentele si amestecati. Lasati la foc mic pana se evapora din zeama.
Intr-o craticioara mica puneti cubul de unt si imediat ce s-a topit adaugati faina si amestecati rapid. Turnati laptele in fir subtire, amestecand continuu. Aveti grija sa nu se prinda de fundul cratitei sau sa se arda. Incorporati mozzarella taiata bucatele mici. Amestecati si trageti de pe foc.
Scurgeti pastele si puneti-le in tigaia cu sos si carnati. Amestecati. Incorporati apoi si sosul alb.
Serviti in farfurii calde. Presarati parmezan peste aceste paste cremoase cu carnati.
O deliciosenie de nedescris.
Voua va plac carnatii? Dar gama Maestro de la Caroli ati incercat-o?
Poti castiga o excursie in Bali daca participi la provocarea lansata de Caroli: Voteaza acum cea mai creativa idee din campania #celmaibineplatitjob.ro! (mai multe detalii pe https://www.celmaibineplatitjob.ro/) Si nu uitati: avem un concurs in derulare pe pagina facebook a blogului. Va asteptam!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Wrap cu pui si fasole rosie
Lasă un răspuns