WordPress Templates

Sos pentru paste

Print pagePDF pageEmail page

Anul trecut am facut sos pentru paste, sos pe care l-am pus in cateva borcanele si au stat asa peste iarna, pastrandu-se tare bine. A fost o pura intamplare, pentru ca primisem vreo cateva kilograme de rosii cherry si, pentru ca nu mai voiam sa le transform nici un bulion, nici in suc de rosii, am „inventat” reteta asta.┬á Anul asta am refacut reteta si nu am mai ratat ocazia de a o face vedeta pe blog :).

Reteta este ideala pentru a fi pastrata peste iarna. Daca sunteti mancatori de paste (ca mine si al meu) va va salva de niste banuti ­čÖé plus ca stiti exact ce si cum ati pus in borcan. Aruncat peste niste paste, indiferent de forma si culoare, sosul asta va fi „adaosul” perfect. Dar, haideti sa va povestesc ce si cum va trebuie.Sos pentru paste

Ingrediente pentru reteta de Sos pentru paste

  • 2 kg rosii
  • 500 gr ardei gras
  • 500 gr kapia
  • vreo 3-4 morcovi
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei de masline

Sos pentru paste

Mod de preparare pentru reteta de Sos pentru paste

Spalati legumele. Curatati-le de cotoare, samburi (ardeii). Taiati legumele in bucati potrivite. Incalziti cuptorul la 200 grade. Puneti in tava mare de cuptor o foaie de copt. Asezati rosiile taiate bucati. Stropiti cu ulei de masline (vreo 3 linguri e suficient), presarati sare si oregano. Dati la cuptor pentru 20 minute, la 180 grade. Adaugati apoi fasiile de ardei, ceapa taiata in patru si rasfirata, cateii de usturoi si bucatile de morcov. Dati la cuptor pentru 10 minute, apoi amestecati in tava si mai lasati inca 7 minute.

Transferati totul intr-o cratita incapatoare. Cu ajutorul unui blender de mana, vertical, faceti totul o pasta groasa. Puneti pe foc cratita si adaugati sare (daca vi se pare ca mai este nevoie), boia de ardei, zahar. Fierbeti la foc moale, amestecand din cand in cand, aproximativ 15 minute. Asa fierbinte puneti sosul pentru paste in borcane si lasati sa se raceasca treptat, in cuptorul caldut, pana a doua zi.

Il puteti pastra si in frigider, dar tine foarte bine si in camara.

Daca il incercati, dati-mi de stire!

Sos pentru paste

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.