Ciuperci umplute cu linte
Am vazut niste ciuperci cu palariile mari si frumoase, astfel ca nu m-am putut abtine sa nu le cumpar. Era pacat sa nu le fac umplute, pentru ca erau prea frumoase de pus intr-o supa crema. Si am tot stat si m-am gandit cu ce sa le umplu, caci era clar ca trebuie sa fie ceva mai special. Asa am ajuns la ideea de a prepara niste ciuperci umplute cu linte, cu boabe moi si catifelate.
Cum Sun Food au cele mai bune si mai sanatoase conserve, nu am stat mult pe ganduri si am desfacut o conserva de linte. In felul asta am castigat ceva timp in prepararea ciupercilor. Operatiunea de stat la cuptor nu ia mai mult de 30 de minute, iar pregatirea umpluturii maxim 5.
Imi place lintea din conserva, pentru ca este fiarta fix cat trebuie, boabele sunt frumoase si nu terci, iar lintea este un ingredient tare versatil. Lintea poate fi un prieten de nadejde cand vrei o salata satioasa, o supa buna, o mancare de linte cu carne sau un pate vegetal. In orice fel de combinatie ai gati-o, lintea iese mereu castigatoare. Iar tu vei fi multumit. Si satul! Mai multe retete cu linte si tot felul de preparare delicioase gasiti pe Facebook sub hastag #ProvocareaSunFood
Ingrediente pentru reteta de Ciuperci umplute cu linte
- 10 ciuperci mari si carnoase
- 1 conserva linte
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura bulion
- 1/2 turmeric
- 1 fir de cimbru
- 1 lingura boia de ardei dulce
- ulei de floarea soarelui
- sare
- patrunjel verde tocat
- smantana (optional)
Mod de preparare pentru reteta de Ciuperci umplute cu linte
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Tocati ceapa si usturoiul si caliti in 2 linguri de ulei pana se albesc. Adaugati bulionul si condimentele si la final boabele de linte scurse si trecute printr-un jet de apa rece.
Imediat ce se ingroasa sosul, trageti de pe foc.
Luati o tava potrivita pentru cuptor. Ungeti cu ulei de floarea soarelui. Taiati codita ciupercilor si puneti palariile cu deschizatura in sus. Cu ajutorul unei linguri umpleti palariile de ciuperci cu linte. Stropiti cu ulei de floarea soarelui. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu. Dati la cuptor, la 170 grade, pentru 20 minute.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, descoperiti tava si mai lasati inca 10 minute.
Transferati palariile de ciuperci umplute cu linte pe un platou cald. Stropiti cu smantana si patrunjel verde proaspat, tocat, chiar inainte de momentul servirii.
Vor fi delicioase si arata si foarte bine. Si sunt perfecte si pentru post, caz in care va trebui sa nu mai folositi smantana la sfarsit.
Voua va plac ciupercile? Dar lintea?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Pastai cu usturoi
Lasă un răspuns