Platou cu hummus si fasole alba la tigaie
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Despre hummus numai de bine. Cam asa as deschide eu fiecare articol referitor la hummus si am cateva retete in diverse combinatii. Pentru ca ne place hummus-ul in orice varianta: fie simplu, fie cu sfecla coapta sau aredi copt cum e cazul in varianta de acum. Insa atunci cand faci un platou cu hummus si fasole alba la tigaie va fi cu siguranta wow! Platourile astea cu mai multe chestii adunate si adaugate, ca fiecare sa isi ia de acolo ce ii place, mi se pare o tare faina idee si mereu buna de pus in practica. Fie ca ai invitati, prieteni, rude, fie ca vrei sa servesti ceva rapid si bun, ideea cu un platou cu hummus si fasole alba la tigaie e o alegere ideala. Si asta pentru ca ai si un aperitiv rapid si delicios si poti spune ca fasolea alba trasa la tigaie e ca un fel principal. Sau nu poti? Ei, poti daca nu esti genul „nicio masa fara carne” Si spun ca e o idee tare buna pentru ca se prepara si foarte usor. Ai nevoie de o conserva cu naut si o conserva cu fasole alba, de la Sun Food, in plus niste sos de rosii sau daca nu ai apeleaza cu incredere la conservele Sun Food pe care le gasesti in orice magazin mai maricel sau le poti comanda online. Mie-mi sunt tare la indemana si m-am obisnuit cu ele incat nu cred ca as mai putea gati fara ele. Dar ca sa revenim la platoul nostru de astazi, un platou cu hummus si fasole alba la tigaie se face cam asa:
Ingrediente pentru reteta de Platou cu hummus si fasole alba la tigaie:
pentru hummus:
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1/2 conserva de fasole alba Sun food
- 2 ardei gras copti
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 2 catei de usturoi
- ulei de flaorea soarelui
- ulei de dovleac
- sare
pentru fasole alba la tigaie:
- 1 1/2 conserva de fasole alba Sun Food
- 1/2 conserva de naut Sun Food
- 1/2 conserva rosii cuburi Sun Food
- sare
- 1 fir de cimbru
- cateva rosii uscate in ulei
- masline de care va plac
- ardei gras rosu
- gogosari in sos tomat
- lipie
Mod de preparare pentru reteta de Platou cu hummus si fasole alba
Mai intai va trebui sa desfaceti fiecare conserva si sa puneti boabele la scurs.
Coaceti ardeii si curatati-i de coaja arsa, cotoare si seminte.
Intr-un bol inalt puneti boabele de naut, boabele de fasole alba, usturoiul, ardeii gras copti, un strop de ulei de floarea soarelui si sare. treceti prin blender, din acele vretical, de mana in cateva randuri pana obtineti consistenta dorita. pentru aceasta va trebui sa completati cu cate putina apa, cam un polonic asa. Sau daca vreti, puteti sa folositi si apa in care au fost conservate boabele de naut.
Transferati totul intr-un bol si decorati cu boia de ardei, boabe de naut si stropiti cu ulei din seminte de dovleac din belsug.
Fasolea alba la tigaie este simplu de preparat. Puneti o tigaie de fonta pe foc cu un strop de ulei, adaugati boabele de fasole alba si cele de naut, si rosiile cuburi trecute prin blender. Lasati-le 5-7 minute la foc molcom, apoi adaugati un strop de sare si rosiile uscate in ulei. Amestecati, lasati un minut si apoi trageti de pe foc.
Apoi nu va mai ramane decat sa completati un platou cu hummus si fasole alba la tigaie cu niste boluri cu masline, gogosari in sos de rosii, lipie coapta, diverse legume crude. Si o bucurie nemasurata!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
In vizita la Buniol
Lasă un răspuns