Omleta cu marar
A venit primavara! In sfarsit! Nu stiu cum este la voi, dar eu la inceput de primavara imi cumpar cateva legaturi de marar. Nu pot sa explic de ce, insa mirosul de marar proaspat, verde, fresh, imi da starea aia de bine, starea de primavara. Chiar de am avut ceva zapada, tot am simtit nevoia sa insel vremea si sa pun in concordanta luna din calendar, martie, cu anotimpul primavara. Asa se face ca luand niste marar mi-a venit ideea de a serba primavara cu o omleta cu marar.
Drept pentru care am pus la treaba noua mea tigaie dubla de la Heinner, o mica bijuterie adorabila. Tigaia asta mi se pare anume creata pentru omlete. Pe langa faptul ca le coace perfect, nici nu fumega, nu arde, nu se prinde, iar omleta iese perfect rotunda, groasa si grasa, crescuta, cu o densitate ce frizeaza perfectiunea. Lui Remi i-a placut foarte tare, pentru ca el este cel care prepara omlete la noi acasa. Eu nu suport mirosul de ou si evit pe cat pot, desi sunt fan omleta. I-a placut pentru a poate face omleta perfecta, fara sa o rupa cand o intoarce si nu are nevoie decat sa unga tigaia cu un strop de ulei.
Omleta cu marar este favorita mea. Imi aduce aminte de primavara si de vara cand ajungeam acasa de la scoala si mama imi pregatea omleta cu marar si salata de marole cu mult otet si multe ridichi.Imi place foarte tare tigaia asta dubla de la Heinner pentru ca:
- Nu fumega
- Nu arde si nu se lipeste nimic de ea
- Se inchide etans, garnitura de silicon ajuta mult la chestia asta
- O poti folosi pe ambele parti si manerul se inchide cu ajutorul unui magnet
- Cele doua parti ale tigaii se pot desface si se pot folosi si separat
O recomand oricui vrea sa prajeasca macar un ou, iar pentru omlete si tortilla mi se pare de-a dreptul fascinanta!
Ingrediente pentru reteta de Omleta cu marar
- 4 oua
- 2 linguri apa rece
- 1 legatura marar proaspat
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta de Omleta cu marar
Cred ca oricine a facut macar o data in viata o omleta, daca nu chiar omleta cu marar. Spargeti ouale intr-un bol incapator. Adaugati un praf de sare, doua linguri de apa rece si bateti omleta spuma cu ajutorul unui tel.
Tocati marunt mararul si incorporati-l in ouale batute.
Puneti tigaia dubla de la Heinner pe ochiul mare. Ungeti cu un strop de ulei pe partea tigaii pe care ati pus-o pe foc.
Turnati compozitia si lasati sa „prinda contur”. Inchideti tigaia si prajiti 3 minute. Apoi, tinand strans de maner, intoarceti tigaia pe cealalata parte si prajiti alte 3 minute.
Deschideti tigaia si veti vedea ce frumos a crescut omleta cu marar.Rasturnati omleta cu marar pe o farfurie. Serviti cu telemea si rosii.
Absolut delicios, perfect si poate fi si un mic dejun consistent!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Lasă un răspuns
O calatorie culinara in Bucovina
2 Responses to Omleta cu marar
Faină omleta, și mai faine tigăile! <3 Și eu sunt cu mărarul, acum îl pun in fiecare salată sau mâncărică la care se pretează. Ce-aș face o tartă răsturnată cu tigăile acestea!
I-auzi ce idee faina!