Suc de mere, capsuni si ghimbir
Ghimbirul este unul din acele ingrediente pe care imi place sa il folosesc in diverse variante: supe crema, friptura de pui… Dar poate ca cel mai mult imi place sa il folosesc in chestii dulci si in suc in special. Suc de mere, capsuni si ghimbir proaspat este unul din preparatele in care Miruna adora ghimbirul.
Ghimbirul proaspat adaugat in suc, ceai sau limonada va da acel „ceva” special si in plus va face ca bautura sa fie „sanatoasa”. Ghimbirul proaspat este un excelent ajutor in combaterea racelilor de sezon. Este bogat in potasiu, zinc, calciu, magneziu si in vitaminele B6, C si D. Astfel ca nu uitati sa va adaugati cate o bucatica de ghimbir razuit in ceai, limonada sau suc.
Miruna a invatat sa isi face singura suc la slow-juicer-ul Panasonic si nu mi-e frica sa o las, din simplu motiv ca nu are cum sa se raneasca. Evident ca ii curat si ii tai toate fructele sau legumele, inca nu ma incumet sa ii las ei cutitul pe mana, si stau si o supraveghez. In rest se descurca singura. Asa ca de data asta a dorit suc de mere, capsuni si ghimbir fara nimic adaugat. Este simplu de realizat si senzational de bun. De fiecare data cand lucreaza cu aparatul asta de „Stors suc” isi prepara o cantitate usor mai maricica, astfel sa aiba pe doua zile. Sucul preparat cu ajutorul slow juicer-ului Panasonic se pastreaza bine inchis ermetic in frigider cam 48 de ore. Este dens, compact, isi pastreaza textura si aroma.
Este important sa va incurajati copiii sa consume suc proaspat, preparat in casa, chiar de ei, din ingrediente simple, in diverse combinatii. Este important sa vada ca un pahar de suc trebuie sa contina doar fructe si legume, fara nimic adaugat, fara zaharuri, indulcitori sau tot felul de potentiatori de aroma, gust etc. Eventual un strop de miere, de sirop de agave, cocos popate fi acceptat atunci cand sucul e preponderent din citrice.
Ingrediente pentru reteta de Suc de mere, capsuni si ghimbir
- 4 mere
- 200 gr capsuni
- 3 cm radacina ghimbir
- lime
- menta proaspata
Mod de preparare pentru reteta de Suc de mere, capsuni si ghimbir
Spalati fructele si taiati-le bucati. Curatati bucata de radacina de ghimbir. Nu este nevoie sa o razuiti.Porniti aparatul si introduceti prin gura de alimentare bucatile de fructe si ghimbir. Capsunile le puteti lasa intregi daca sunt mici sau potrivite ca marime.
Cantitatea de suc rezultata o transferati intr-un recipient ce poate fi inchis ermetic si pastrati la frigider maxim 48 de ore.
Sucul transferat in pahar il puteti „asezona” cu felii de lime, frunze de menta proaspata, verde, si optional cuburi de gheata.
Noi avem mereu in casa cate un ghiveci cu menta, pe langa celelalte de patrunjel verde, rozmarin, busuioc. Si astfel ca orice pahar de suc sau limonada e infrumusetat si improspatat cu menta.
Voi preparati suc de fructe si legume acasa? Cu ce aparat ?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Sandvis de conopida cu branza cheddar
Lasă un răspuns